Sertéskaraj
A sertéskaraj kiváló B-vitamin-forrás, többek között tiamin, niacin, B6-vitamin és B12-vitamin is megtalálható benne. A B-vitaminok nélkülözhetetlenek az energiatermeléshez, és részt vesznek a szervezet folyamataiban a DNS-szintézistől a neurotranszmitterek előállításáig.
Lazac
A lazac, legyen az konzerv, füstölt vagy sült, sokoldalú és egészséges állati fehérje. Nagyon magas az omega-3 zsírsav tartalma is, amely nélkülözhetetlen a szív egészségéhez, sőt még a depresszió megelőzésében is szerepet játszhat.
10 deka vadon élő atlanti lazac 7 gramm zsírt tartalmaz, amelynek nagy része a szívbarát omega-3 zsírsavakból származik., Kutatások megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentőek és jótékonyan hatnak a bőrre és az ízületekre.