0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Kell a fehérje? Ezeket a húsokat egye a dietetikusok szerint

Fogyás vagy épp izmok építése, megőrzése: fehérje nem hagyható ki az étrendből. Melyek a legegészségesebb állati fehérjeforrások a dietetikusok szerint?

Extra sovány darált marhahús: fehérje és egyéb tápanyagok

A vörös húsok nagyobb mennyiségű telített zsírt tartalmazhatnak. Az extra sovány darált marhahús alacsony zsírtartalom mellett tartalmazza a marhahús által kínált fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat. Ez egy elérhető és költségvetés-barát opció is, amelyet a fasírtoktól, olaszos mártásoktól kezdve a tacókon át a hamburgerekig mindenhez felhasználhatunk. Az extra sovány darált marhahús 10%-nál kevesebb zsírt tartalmaz.

A marhahús tartalmaz néhány kulcsfontosságú tápanyagot a különböző testi funkciók, az immunrendszer támogatása és az energiaanyagcsere szempontjából, például vasat, cinket, B-vitaminokat, mint a B12 és a niacin, valamint szelént.

Szardínia

A halkonzerveknek ma már elérhető és kedvelt elemei a spájzoknak. Sokan vésztartaléknak „spájzolnak” be szardíniakonzervekből, mások például halkrémek elkészítéséhez alapanyagként tartanak otthon pár doboz konzervhalat. A szardínia magas az olyan alapvető tápanyagokban, mint a fehérje, a B12-vitamin, a D-vitamin, a kalcium és az ásványi anyagok.

Ezek a tápanyagok elengedhetetlenek az erős csontokhoz és az egészséges bőrhöz. A halak gazdagok omega-3 zsírsavakban is, amelyek segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát és javítják az erek működését.

Tőkehal

A tenger gyümölcsei hazánkban nehezen elérhetők, pláne friss formában, pedig érdemes beépíteni az étrendbe. Ha nem szereti a lazac vagy a szardínia halas ízét, a tőkehal kiváló, magas fehérjetartalmú választás lehet: Nemcsak enyhébb az íze, de hihetetlenül könnyen elkészíthető. Seprenyőben némi vajon pár perc alatt megsül – ennél egészségesebb vacsorát nehéz találni.

Forrás: eatthis.com

Magazin ajánló: