Igényel némi tervezést és rövid előkészülést, ha azt szeretnénk, hogy bármikor pillanatok alatt készíthessünk fagyit. Egyes hozzávalókat néhány órával korábban jó alaposan le kell fagyasztani, így megússzuk a többórás kevergetős, várakozós procedúrát. Az összezúzott fagyos gyümölcsök azonnal elegendő hidegséget és csodálatos állagot biztosítanak a készítménynek. Egy dologra kell nagyon odafigyelni, ehhez a konyhai manőverhez bivalyerős turmixgépre van szükség a fagyi elkészítéséhez.
Rózsavizes gyümölcsfagylalt:
turmixoljunk egyenletesen simára 1 csésze mandulatejet, ½ csésze natúr kesudiót, ¼ csésze magozott datolyát, 1 evőkanál jó minőségű rózsavizet, 1 teáskanál vaníliaeszenciát, és egy csipetnyi tengeri sót. Adjunk hozzá 2 csésze fagyos (érett) banánkarikát, illetve 2 csésze fagyos szamócát, és turmixoljuk selymes állagúra. Azonnal kínáljuk. Ez a fagyi nem alkalmas hosszadalmas fagyasztásra, ezért, ha túl nagynak találjuk a mennyiségét, inkább felezzük, vagy negyedeljük el a receptet.
Szupergyors céklafagyi:
hámozzunk meg és daraboljunk össze 1 avokádót és 1 céklát, illetve szeleteljünk fel 4 érett banánt. Mindent jól fagyasszuk le. Készítsük bele egy nagyon erős turmixgépbe a kőkeményre fagyott darabokat, és várjunk 5-10 percet, hogy egy kicsit kiengedjenek. Turmixoljunk mindent krémesen lággyá, aztán adagoljuk fagylaltkelyhekbe.