Avokádófagylalt mentával (vagy a nélkül):
egy éjszakára hűtsünk be egy 400ml-es kókusztejet, illetve egy érett banánt szeleteljünk fel, és fagyasszunk le. Másnap kaparjuk ki a kókusztej megszilárdult részét a turmixgépbe, adjunk hozzá 2 megtisztított, összedarabolt avokádót, 2 evőkanál citromlevet, 3 evőkanál juharszirupot, 4-5 mentalevelet, és a fagyott banánt, turmixoljunk az egészet szuperselymes állagúra. Simítsuk fagyasztható dobozban és tegyük a fagyasztóba 4 órára. Ha nem szeretjük a mentát, kihagyhatjuk. Igazából pompás csokifagyit, vagy mentás csokifagyit is készíthetünk a keverékből, ha 2 evőkanál kakaóport keverünk a masszához, és kihagyjuk a citromlevet (és esetleg a mentaleveleket).
Jackfruit fagylalt:
700 g érett jackfruit-ot, 400 ml kókusztejet, és 200 ml vizet turmixoljunk krémesre. Tegyük át előhűtött fagylaltkészítőbe, vagy egy fagyasztható dobozba. Ez utóbbi esetben az első 2 óra után néhányszor, kb. óránként át kell keverni a fagylaltot, mielőtt tálalnánk.
Spirulinás fagylalt:
200 ml kókusztejet, 200 ml pépesített banánt és 1-2 teáskanál spirulinaport turmixoljunk össze. Tegyük egy fagyasztható dobozba, keverjünk bele 1 evőkanál kakaóbabtöretet, és fagyasszuk 2 órán keresztül, majd keverjünk át óránként, összesen kb. 5-6-szor, illetve amíg elégedettek vagyunk az állagával.
Szóval fagylaltokat egészséges és szuperegészséges alapanyagokból is készíthetünk…