Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, Bulgária után Görögországban is megjelent a kiskérődzők pestise (Peste des petits ruminants, PPR), ami azóta egyébként már Romániában is elterjedt.
A kór Görögországban leginkább Thesszália régiót érinti, ami komoly csapás a lágysajtokra épülő gazdaságok számára.
Bár a betegség emberre nem veszélyes, így a fertőzött állatok húsa és teje is ehető, az állományra nézve kockázatos. Így az EU-s protokollok szerint, amennyiben egy fertőzött példányt találnak, az állomány kényszervágását rendelik el.
A sajttermeléssel foglalkozó gazdálkodók helyzetét tovább nehezíti, hogy a régióban tavaly ősszel rendkívül csapadékos időjárást tapasztaltak, mely súlyos árvizekhez vezetett. A termőterületek jelentős része víz alá került, ez szintén negatívan érintette a régió tejtermelési ágazatát (is).