– tette hozzá.

– Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt. A tökmagolaj és a dióolaj stájer technológiával készül, a többi olajunk hideg sajtolással növényi csigaprésen keresztül. Hozzáadott adalékanyagot és tartósítószert nem tartalmaznak, valamint semmilyen finomítási eljárást, vegyszeres kezelést nem alkalmazunk. Természetes ülepítés után palackozzuk őket, így kerülnek a fogyasztók asztalára. A növényi olajok tartalmazzák mindazokat a nélkülözhetetlen, többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, illetve számos további egészségvédő hatással rendelkeznek, így fontos szerepet játszanak a kiegyensúlyozott táplálkozásban.
A kívánatosnál lényegesen több zsiradék fogyasztása azonban elhízáshoz, anyagcsere-, szív- és keringési, valamint daganatos betegségekhez, ízületi panaszokhoz vezethet. Ezért javasoljuk a kevesebb mennyiségű, de minőségi olajok rendszeres fogyasztását, fajtától függően minimum egy-két mokkáskanálnyi, maximum napi két-három evőkanálnyi mennyiségben. A kívánt hatás elérése érdekében több fajtát egymással keverve is használhatunk. Fogyasztható önmagában, kenyérrel (például pirítóshoz, só, paprika, fokhagyma-granulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szendvicskrémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve. A műhelyünkből magőrlemények is kikerülnek. Ezek jótékony hatású, alacsony kalóriaértékű, alacsony zsír- és szénhidráttartalmú magas beltartalmi értékű és sokféleképpen felhasználható termékek. Róluk azt kell tudni, hogy kenyerek és péksütemények sütése közben egyaránt felhasználhatók, de készíthetünk belőlük pogácsát, pestót, lepényt is. Fogyaszthatjuk őket joghurtokba, kefirbe, reggelizőpehelybe szórva, de például salátánkat is fűszerezhetjük velük.
A piac jó, a Balogholaj-termékek kelendőek. Köszönhető ez a házi termelésű alapanyagoknak, a kiváló minőségnek, valamint az kedvező árnak is.
Balogh Péter azt mondja, a Covid-járvány választóvonal volt a piac tekintetében. Az emberek ebben az időszakban otthonról rendeltek, keresték az egészséget, annak megőrzését, javítását szolgáló különlegességeket. Ők is sok új vásárlót szereztek a pandémia alatt.
– A kezdetek óta rengeteget dolgozunk azért, hogy minőségi termékeket állítsunk elő. Például kézzel kapáljuk a tököt, és kiemelten figyelünk a termékeink előállítási munkálataira. A feleségemmel ketten dolgozunk a gazdaságban, én csak ezzel foglalkozom. A kitartó, szorgalmas munka nélkül nincs siker, s mindennek köszönhetjük, hogy számos helyen (például horvátországi nemzetközi versenyen is) elismerték a termékeinket. Bővítésben, valamint – az olajok és őrlemények tekintetében – új termékekben jelenleg nem gondolkozunk, már csak azért sem, mert a mostaniak beváltak, keresik és kedvelik őket a vásárlók – fogalmazott Balogh Péter.
Ez is érdekelheti: