0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. december 10.

Két táborra szakadt az ország – olajjal vagy anélkül készüljön a rántott hús?

Megoszlanak a vélemények, hogyan kell tökéletesen elkészíteni a magyarok egyik kedvenc ételének boltban kapható változatát, a gyorsfagyasztott rántott húst.

10-ből 8 magyar fogyaszt boltban kapható gyorsfagyasztott, panírozott húsokat. Többségük (78%) úgy gondolja, hogy ezen termékek népszerűsége legfőképpen a könnyű és gyors elkészíthetőségben rejlik – derül ki a VALDOR megbízásából készített friss, országos reprezentatív kutatásból. Arról azonban megoszlanak a vélemények, hogyan kell tökéletesen elkészíteni ezeket a termékeket. Mutatjuk az eredményeket. rántott hús

rántott hús
Fotó: Valdor

Legtöbbünk számára a bő olajban sütés az otthoni rántott hús megszokott elkészítési módja, ahogy édesanyánktól és nagymamáinktól is láttuk a vasárnapi ebéd készítésekor.

De mi a helyzet a boltban kapható, gyorsfagyasztott, panírozott hússal?

A megkérdezettek közel fele a gyorsfagyasztott, panírozott húsok esetén is ragaszkodik a „jól bevált” módszerhez: ezt is bő olajban süti meg, mert úgy véli, így lesz csak tökéletes a végeredmény. Jelentős az ellentábor is, nagyjából ugyanannyian (45%) vannak olyanok –a fiatalabbak között még többen (64%) – akik inkább az olaj nélkül, sütőben vagy air fryerben való elkészítést preferálják, mert úgy gondolják, így egészségesebb lesz az étel.

„Azok teszik jobban, akik az olaj nélküli sütést részesítik előnyben, ugyanis a gyorsfagyasztott rántott húsok jellemzően készre sütöttek, így nincs szükség további olajra az elkészítésükhöz. A VALDOR termékek csomagolásán fel is tüntetjük az olaj nélküli elkészítési módot. Ez alapján elkészítve a végeredmény tökéletes lesz: jól átsült, de mégsem a száraz hús és ropogós a panír.

rántott hús
Fotó: Valdor

Arról nem is beszélve, hogy ha nem olajjal sütünk, nem lesz olajszag sem a lakásban. Az, hogy a gyorsfagyasztott, boltban kapható rántott hús esetén nincs szükség nagybevásárlásra – a panírozással járó felfordulásról nem is beszélve – pedig csak hab a tortán. Ráadásul közel negyedóra alatt még ételrendeléssel sem kerül az asztalra meleg étel” – mondta el a VALDOR képviseletében Dén Melinda, kiemelt termék- és csomagolásfejlesztési vezető.

A kutatásban választ adó magyar felnőtt lakosság csupán 11 százaléka gondolja azt, hogy a boltban kapható gyorsfagyasztott, panírozott húsokból a széles íz- és terméktípus választéknak köszönhetően változatos ételeket lehet készíteni.

Ez az eredmény azért meglepő, mert a választék elég széles.  A hagyományos natúr rántott hús és a cordon bleu mellett ma már számtalan izgalmas variánssal biztosíthatjuk a család változatos étkezését.

Forrás: VALDOR sajtóközlemény

Magazin ajánló: