0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. február 12.

Zsírt vesztenél? Ettől a 4 élelmiszertől búcsúzz el!

A túl sok zsigeri zsír nemcsak esztétikai, de egészségügyi problémát is jelenthet, hiszen növeli a krónikus betegségek kockázatát. Ezekkel az élelmiszerekkel pedig csak még többet szedünk magunkra belőle.

Testsúlycsökkentés során a diétázók minden eszközt megragadnak, hogy csökkentsék a szervezetükben felgyülemlett zsír mennyiségét. Ennek egyik fajtája az úgynevezett zsigeri zsír, mely a hasüregben helyezkedik el és fontos élettani szerepet tölt be: védi a belső szerveket, segíti a hormontermelést. Ám ha túl sok van belőle, az komoly kockázatot jelenthet az egészségre. Inzulinrezisztecia, diabétesz, magas vérnyomás és stroke – csak néhány azok közül, melyeket a nagy mennyiségben cipelt zsigeri zsír okozhat.

diéta, súlyvesztés
Fotó: Freepik

A SheFinds szakorvosa megosztott 4 olyan élelmiszert, mely fogyasztása kerülendő, hiszen jelentősen növelheti a makacs zsírmennyiséget.

Édesítőszerek

sütemény, keksz, édesség, desszert
Fotó: Freepik

Fogyókúra alatt evidens, hogy a cukrot édesítőszerre cseréljük. Ám ezeknek is meg van a hátulütőjük:

a mesterséges édesítőszerek roncsolják a bél mikrobiomját, mely hatással van a zsírraktározásra, a metabolizmusra is.

Ezen felül az éhségérzetet is negatívan befolyásolják, így megvan az esélye annak, hogy túlevésbe torkollik az édesítős nassolás. Ha valamilyen természetes és valóban egészséges édesítőszert használnál, kattints ide!

Instant levesek

instant leves
Fotó: Unsplash

Korábban már írtunk arról, miért is annyira egészségtelenek a zacskós levesek, főleg, ha instant tészta is van bennük. A zsigeri zsír szempontjából mindenképp meg kell említenünk a TBHQ nevű adalékanyagot, melyet a termék tartósításához használnak. Ez pedig a szakértők szerint hozzájárul a zsírmennyiség gyarapodásához is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló: