Testsúlycsökkentés során a diétázók minden eszközt megragadnak, hogy csökkentsék a szervezetükben felgyülemlett zsír mennyiségét. Ennek egyik fajtája az úgynevezett zsigeri zsír, mely a hasüregben helyezkedik el és fontos élettani szerepet tölt be: védi a belső szerveket, segíti a hormontermelést. Ám ha túl sok van belőle, az komoly kockázatot jelenthet az egészségre. Inzulinrezisztecia, diabétesz, magas vérnyomás és stroke – csak néhány azok közül, melyeket a nagy mennyiségben cipelt zsigeri zsír okozhat.

A SheFinds szakorvosa megosztott 4 olyan élelmiszert, mely fogyasztása kerülendő, hiszen jelentősen növelheti a makacs zsírmennyiséget.
Édesítőszerek

Fogyókúra alatt evidens, hogy a cukrot édesítőszerre cseréljük. Ám ezeknek is meg van a hátulütőjük:
Ezen felül az éhségérzetet is negatívan befolyásolják, így megvan az esélye annak, hogy túlevésbe torkollik az édesítős nassolás. Ha valamilyen természetes és valóban egészséges édesítőszert használnál, kattints ide!
Instant levesek

Korábban már írtunk arról, miért is annyira egészségtelenek a zacskós levesek, főleg, ha instant tészta is van bennük. A zsigeri zsír szempontjából mindenképp meg kell említenünk a TBHQ nevű adalékanyagot, melyet a termék tartósításához használnak. Ez pedig a szakértők szerint hozzájárul a zsírmennyiség gyarapodásához is.