0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

Zsírt vesztenél? Ettől a 4 élelmiszertől búcsúzz el!

A túl sok zsigeri zsír nemcsak esztétikai, de egészségügyi problémát is jelenthet, hiszen növeli a krónikus betegségek kockázatát. Ezekkel az élelmiszerekkel pedig csak még többet szedünk magunkra belőle.

Növényi olajok

olaj
Fotó: Pixabay
A főzéshez használt zsírforrással is vigyázni kell: a finomított növényi olajok közül sok tartalmaz Omega-6 zsírsavat.

Bár ez elengedhetetlen a szervezet számára, nagy mennyiségben már fokozza a gyulladásos folyamatokat, főképp, ha az olaj nem tartalmaz mellette Omega-3 zsírsavat is. Ilyen például a napraforgóolaj vagy a finomított repceolaj is, melyek fogyasztását nem javasolja a szakember.

Gyümölcsjoghurtok

joghurt, gyümölcsök
Fotó: Freepik

Sokan tartják „diétás” opciónak, ám a bolti gyümölcsjoghurtokról ez korántsem mondható el. Hozzáadottcukor-tartalmuk rendkívül magas, mely rosszat tesz az inzulinszintnek és növelheti a zsigeri zsír mennyiségét a szervezetben. Helyettük inkább adj bogyós gyümölcsöket görög joghurthoz, majd hintsd meg egy kis fahéjjal – utóbbi kifejezetten jót tesz a vércukorszint kordában tartásának!

Az étkezés mellet ne feledkezz meg a többi tényezőről sem, mely mind hozzájárul a zsigeri zsír felhalmozódásához: ilyen a krónikus stressz, az alvás és a testmozgás hiánya!
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.