Gluténmentes tészta
A gluténmentes tésztaváltozatok, például a csicseriborsóból vagy más hüvelyesekből készültek, még nagyobb előrelépést jelentenek a táplálkozás szempontjából. A csicseriborsó tészta nemcsak a teljes kiőrlésű tészták rostjait és B-vitaminjait kínálja, hanem figyelemre méltó mennyiségű fehérjét is tartalmaz. A rostokhoz hasonlóan a fehérje is lassítja az emésztést, támogatva a teltségérzetet és a stabilabb vércukorszintet. A fehérje segíti a legtöbb szövet növekedését, fenntartását és javítását a testben, különösen az izmokét. Ez az extra fehérje különösen csábító annak, aki növényi alapú étrendet követ, mivel az így táplálkozók számára a fehérje néha nehezebben elérhető. A csicseriborsó tészta, a legtöbb más, hüvelyesekből készült fajta emellett figyelemre méltó mennyiségű vasat, káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot, sőt némi kalciumot is tartalmaz. Ezek a szív, az immunrendszer és a csontok egészségét támogatják. További előnye, hogy általában gluténmentesek.

A tészta főzése vízben, egy csipetnyi sóval a legegészségesebb módja a tésztafőzésnek, mivel nem kerül bele zsíradék, vagy túlzott mennyiségű nátrium. A tészta elkészítésekor csak körülbelül egy teáskanálnyi sót használjunk a vízben, hogy alacsonyabb legyen a nátriumtartalma.
Miután a tésztát megfőztük és lecsöpögtettük, rengeteg módja van annak, hogy még tovább javítsuk a pozitív egészségügyi hatásait, például ha sok zöldséggel tálaljuk.
Olvasztott sajtos ételek a világból – Magyar Mezőgazdaság
Edd magad jókedvűre tél végén! 9 szuperélelmiszer a boldogságért – Magyar Mezőgazdaság