0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. április 22.

A vörös eszpresszó lesz a divatos macha versenytársa

Tegyél rooibos teát a kávéfőzőbe és főzz Red Espressot. Ez hódít most világszerte. Az ízletes, testes rooibos tea eszpresszó ideális azok számára, akik egészséges, koffeinmentes alternatívát keresnek a kávézás élményével.

A vörös eszpresszó elindult világhódító útjára, egyre népszerűbb Japánban, Amerikában és hazájában Dél-Afrikában, ahol már megtalálható szinte minden kávézóban. Kiváló ízvilággal, mélységével, aromaintenzitásával és bársonyos krémes habjával gyönyörködteti fogyasztóját.

Teljesen koffeinmentes, de rendkívül élénkítő hatással van minden érzékszervre.

A vörös eszpresszó feltörekvő népszerűsége komoly fenyegetést jelent a ma még divatos matchára.

Foto: Red Espresso/facebook

A vörös eszpresszót az őshonos dél-afrikai rooibos cserje finomra őrölt fermentált leveleiből  készítik.  Íze nagyon intenzív, állaga pedig krémes. Felfedezhetjük benne a tipikus eszpresszóra jellemző egyedi aromát és mélységet.

Ugyanakkor a Red Espresso íze nem olyan, mint a hagyományos értelemben vett eszpresszóé, inkább hasonlít egy hihetetlenül erősen aromás teára. De az a gondolat, hogy a tea átlényegül eszpresszóvá, új dimenziókat ad az italnak.

Ez a természetesen koffeinmentes és cukormentes ital több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea és bármely kávéfőzőn könnyen elkészíthető. A táplálkozástudományi szakemberek meggyőződése szerint a vörös eszpresszó a tápanyagok esszenciája, ezért érdemes naponta fogyasztani belőle. A rooibos olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a kvercetin, amelyek segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, csökkentik az oxidatív stresszt és támogatják az általános egészséget.

Foto: Wikimedia Commons

A szakértők rámutatnak, hogy a vörös eszpresszó a koffeinnel ellentétes tulajdonságokkal rendelkezik. Segít csökkenteni a vérnyomást és csökkenti a szívroham kockázatát. A vörös eszpresszó nem tartalmaz tanninokat sem, amelyek a fekete és zöld teában és a kávéban találhatók és gátolják a fontos összetevők, például a vas felszívódását. Ezért mindazoknak, akik vashiánnyal küzdenek, mindenképpen érdemes a vörös eszpresszó iránt érdeklődniük.

A rooibos fogyasztása tehát rengeteg előnnyel járhat, nem csak ízében jelent különleges élvezetet,  hanem az egészség szempontjából is nagyon hasznos.
Foto: Freepik

Mindazoknak, akiknek egészségügyi szempontból le kell mondaniuk a kávézásról, érdemes kipróbálniuk a vörös eszpresszót, hogy javítsák fizikai és mentális közérzetüket.

A Red Espresso többféleképpen is elkészíthető, attól függően, hogy milyen felszereléssel rendelkezünk otthon. Megvásárolható őrölt formában vagy kapszulában.

Az eszpresszó elkészítése nagyon egyszerű otthon is. Tegyük a rooibos teát a kávéfőző szűrőjébe, és állítsuk a főzést „eszpresszóra”. A főzési hőmérsékletnek 90 Celsius-fokosnak kell lennie, és ne tartson 30 másodpercnél tovább. Önmagában vagy tejhabbal, mézzel, esetleg kis fahéjjel és kardamommal  kitűnő választás, de cappuccinóként, latteként vagy bármely kedvenc kávé stílusban is elkészíthető.

Forrás: well.pl/magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: