Borral bővítve
A már megszokottá vált napi tevékenység mellett a Csáford-völgyi Natúr Pont több újítást is tervez. Hogy eljutottak idáig, folyamatosan kellett fejleszteniük, de a jövőjükben is hasonló tervek szerepelnek.
Az idén megnyitják a vendégfogadó terüket, ami azt szolgálja, hogy a hozzájuk betérő vendégeket, csoportokat hangulatos helyen tudják fogadni. Melegkonyhás szolgáltatást terveznek, ezt vagy éttermi kínálattal, vagy falusi vendégasztallal biztosítanák. Összesen mintegy ötven főt fogadnának itt.
A termékek kapcsán szintén lesz előre- lépés. Három esztendeje borászati technikusként, bor- és pezsgőkészítőként végzett Villányban Fatér Balázs István, az egyéves képzés alatt rengeteget tanult, amiből számos ötlete kerekedett.
Ez egyrészt jól illik a tevékenységi körünkbe, másrészt pedig keresett, kedvelt és egyelőre még nem túlságosan elterjedt termék. Első körben epret és meggyet használnánk alapanyagként. Kidolgoztam egy eljárását, hogy a gyümölcsbort tovább el lehessen tartani. Ennek lényege, hogy meg tudom állítani a borban történő kémiai változásokat, még- pedig kén hozzáadása nélkül. Ez, persze, nem annyira hosszú időt jelent, mégis sokat számít a feldolgozásban, tárolásban. Az eltartását segíti az is, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályai szerint a gyümölcsbor készítését fagyasztott alapanyaggal is meg lehet oldani, tehát szezonon kívül is készíthetjük. Szerintem prémium termékünk lesz majd, melyet mielőbb piacra szeretnénk juttatni. Mindezen kívül számos tervünk van még, de ezek megvalósításáról is észszerűen kell dönteni, hogy az eddigi minőség megmaradjon.
Ajánljuk még: