Megőriznéd a szíved egészségét? Kezd a konyhádban! Az egészséges szív az egészséges élet egyik legfontosabb kulcsa – az artériák tisztán tartása pedig elengedhetetlen a betegségek megelőzéséhez és az optimális működéshez. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy bizonyos ételek nemcsak táplálóak, hanem segíthetnek megelőzni az érelmeszesedést és csökkenteni a gyulladást is – így támogatva az artériák tisztán tartását.
Dr. Christopher Van Nguyen kardiológus szerint hét olyan alapélelmiszer is van, amely rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez. Nézzük, melyek ezek!

1. Brokkoli
Ez a keresztesvirágú zöldség tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek jót tesznek a szívnek. A K-vitamin és szulforafán csökkentik a gyulladást és megelőzhetik az artériák megkeményedését.
2. Karfiol
A karfiol magas rost- és antioxidáns-tartalma csökkenti a gyulladásokat, segíti a koleszterinszint csökkentését, és gátolja a plakkok kialakulását, az egyik legjobb zöldség az artériák tisztaságának megőrzéséhez.

3. Zabpehely
A szívbarát és laktató reggelik koronázatlan királya, finom és sokoldalú. A benne lévő béta-glükán oldható rostként segíti az LDL koleszterin eltávolítását, így támogatja az artériák tisztaságát.