Az, hogy kerüljön a tányérunkra egészséges zsírforrás, például egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsav, elengedhetetlen szervezetünk számára. Ezek ugyanis nagyban befolyásolhatják a szív egészségét, a koleszterinszintet, a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását.
A Shefinds dietetikusai megosztották azt a hármat, amelyek segítenek formába lendülni – még pont időben a nyári szezon előtt!
Avokádóolaj

Itt az idő, hogy végre egy üveg avokádóolaj is helyet kapjon a konyhában, ne csak a népszerű olívaolaj.
Mivel az íze is semleges, nem nyomja el az alapanyagokét, jó választás számos étel elkészítéséhez. Tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, melyek jóval előnyösebbek a szervezet számára, mint a telítettek.
Olaj lévén magas a kalóriatartalma, így ha fogyni szeretnél, tartsd szem előtt a mértékletességet! Egy evőkanál avokádóolajjal kb. 120 kalóriát viszünk be.
Olajosmag-mix

Az olajos magvak igazi szuperélelmiszerek, tele értékes tápanyagokkal, rostokkal, egyszeresen telítetlen zsírokkal, fehérjével. Érdemes minél többfajta magvat fogyasztani, mandulát, kesudiót, pisztáciát, diót, stb. Köztes étkezésként remek választás az olajosmag-mix, de a reggeli zabkására, az esti salátára is kerülhet belőle.
A magok zsírforrás lévén csillapítják az éhséget, segítenek mérsékelni a vércukorszint ingadozását.
Bizonyos kutatások szerint ráadásul nem teljesen szívódik fel a kalóriatartalmuk, mely a rostoknak köszönhető. Válaszd az olaj nélkül pirított, sótlan verziókat, és naponta kb. 20-30 grammot fogyassz belőlük!
Lazac

A lazac az egyik legjobb diétabarát választás, ami még akkor is jól jön, ha csak csökkentenéd a csirke- és marhahúsfogyasztásodat, de fontos számodra a fehérjebevitel.
Fogyókúra alatt kifejezetten fontos a megfelelő fehérjebevitel, ellenkező esetben fennáll a veszélye, hogy a súlyvesztés mögött az izom, nem pedig a zsír tömegének csökkenése áll. Ez nemcsak esztétikai szempontból kerülendő, hiszen következtében lassul az anyagcsere, csökkenhet az inzulinérzékenységet.