Van, akinek nem ajánlott?
Bár a görögdinnye általában biztonságosan fogyasztható, vannak kivételek:
Cukorbetegek vagy inzulinrezisztenciában szenvedők esetén a nagy mennyiségű görögdinnye hirtelen vércukorszint-emelkedést okozhat.
Allergiásoknak – különösen azoknak, akik érzékenyek a fűfélékre, barackra, zellerre, paradicsomra, narancsra vagy más dinnyékre – kialakulhat ún. orális allergia szindróma, amely viszketést, duzzanatot okozhat a szájban és torokban. Ilyen esetben orvoshoz kell fordulni!
4 kreatív mód, ahogyan feldobhatod a napod görögdinnyével

Salátában: Próbáld ki a dinnyét fetával és áfonyával egy nyári salátában – üdítő és tápláló! Különösen ajánlott például a görögdinnye–uborka–feta saláta vagy a kecskesajtos–citrusos változat.
Turmixként: Dobd a dinnyekockákat egy turmixba kókusztejes joghurttal vagy eperrel. Előre is fagyaszthatod a pürésített dinnyét, és később smoothie-ba teheted.
Sorbétként: Csupán négy hozzávalóból készíthetsz belőle fagyos édességet: dinnye, sűrített tej, lime és egy csipet só. Fagylaltgép sem kell hozzá!
„Pizzaként”: Vágj vastag szeleteket a dinnyéből, kenj rá mézzel édesített joghurtot, szórd meg bogyós gyümölcsökkel – kreatív és mutatós nyári desszert lesz belőle.
A görögdinnye nemcsak finom, hanem hasznos is. Támogatja a hidratációt, antioxidánsokkal lát el, erősíti az immunrendszert és védi a szíved. Ráadásul sokféleképpen elkészítheted – salátába, turmixba, fagyiba, sőt még „pizzának” is.
Forrás: eatingwell.com
Már van magyar dinnye, de a termelők nem kérnek a vevőcsalogató akciókból
Megérkezett a nyár legfinomabb desszertje, a magyar görögdinnye