Ez a világ sajtkészítőinek olimpiája, ahol a világ 46 országából érkezett több mint 5244 sajt közül választotta ki a legjobbakat a 265 tagú nemzetközi zsűri. Ebben a mezőnyben kapott arany érmet Sándor Tamás sajtmester, a Bükki Sajtmanufaktúra tulajdonosa a 6 hónapos érlelésű Bükki hegyvidéki tehénsajtja.

Tíz év után költözött vissza Egerbe. Külföldi sajtgasztronómiai élményei olyan meghatározóak voltak, hogy elmélyedt a témában, és mint mondja, végül erre szakosodott. Hogy miért e mellett döntött, szerinte erre egyszerű a válasz: neki ez volt megírva.
Külföldről haza térve először Egerben kezdett el saját sajtokat készíteni, pár éve pedig a Bükk lábánál, Mónosbélben hozott létre egy sajtmanufaktúrát, ahol a Bükk fennsíkon legelő tehenek tejéből készülnek a sajtok és a tejtermékek. Specialitása, amint azt az idei díj is tükrözi, a hegyvidéki típusú sajt, amelyet különlegesen fűszerez, leginkább a Bükk rétjeinek gyógynövényeitől kapnak ízes aromát.





