0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Díjazott takarmánykeverő és -kiosztó

A takarmányozás napi feladatait több cég is komoly fejlesztésekkel próbálja megkönnyíteni. A robotizáció ezen a területen már jó ideje megjelent, a fejlesztők évről-évre izgalmas újításokkal jelennek meg a szakmai rendezvényeken.

A franciaországi Space mezőgazdasági kiállításon az Emily cég kapott innovációs díjat új, praktikus kialakítású takarmánykeverő és -kiosztó adapteréért. A Mix & Go elnevezésű berendezés két fő részegységből áll: a hidraulika-csatlakozóval felszerelt Pick & Go bálatüskéből, illetve az erre „menet közben”, a traktor vezetőfülkéjének elhagyása nélkül csatolható keverő-kiosztó adapterből.

A cég által 2017-ben szabadalmaztatott megoldásoknak köszönhetően

a keverőtartály a gyártó szerint jelenleg egyedülállóan hatékonyan küszöböli ki a takarmányveszteségeket.

A takarmánykeverék kiosztása a keverőcsigák forgási irányának megfordításával történik, ami a keverőtartály perforált részein át az ürítőkamrába nyomja a takarmányt.

A takarmánykiosztó gégecső segítségével szűkebb helyeken is maradéktalanul megoldható a takarmány egyenletes kiosztása. Ötletes kialakításának köszönhetően a keverőadapter emellett traktorok hátsó hárompont függesztésére is csatlakoztatható.

 

 

 

Forrás: www.emily.fr