0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Költségcsökkentő és munkaerőt kiváltó megoldások gazdáknak a Construmáról

Hazánk bármely szegletében is gazdálkodjon valaki, szembesülnie kell azzal, hogy egyre nehezebb dolgos munkáskezekre akadni. Különösen igaz ez akkor, ha új épületet szeretnénk gazdaságunkban építeni, vagy éppen a meglévőket kívánjuk felújítani. Az idén a Construma Kiállításon e probléma mellett számos egyéb, költségcsökkentő megoldásra lelhetünk.

Az április 11-15. között 37. alkalommal a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezett kiállításon a látogatók számos újdonsággal találkozhatnak, hiszen a rendezvények középpontjában idén az építőipar munkaerőhiányát enyhítő kezdeményezések is állnak. Több kiállító standján kiemelt helyen mutatják be azokat az anyagokat, melyek különösebb szaktudás nélkül is felhasználhatók, így a kivitelezés során a gazda a segítőjével, vagy akár egymaga meg tud oldani olyan feladatokat, melyekhez korábban szakembereket kellett alkalmaznia.

A Construma mára hatalmas rendezvénnyé fejlődött: bruttó 44 ezer négyzetméteren öt pavilonban és szabad területeken mintegy 600 kiállító várja a szakembereket, hétvégén pedig az építkező, felújító nagyközönséget. Napjainkra a Construma határainkon túlra nyúló eseménnyé vált, hiszen 18 országból 85 külföldi kiállító is bemutatkozik.

A vásáron az építőipar folyamatos fejlődését is nyomon követhetjük, így például azt, hogy micsoda változáson mentek keresztül a különféle szigetelőanyagok, miközben kínálatuk többszörösére nőtt. Ezek megfelelő alkalmazásával gazdaságunkban komoly megtakarításokat érhetünk el. Így például nagy érdeklődésre tett szert az az egykomponensű anyag, mellyel bárki a lapos tetők hajdani kátránypapíros szigeteléseit nagyobb felületen is javíthatja úgy, hogy közben melegítőeszköz használatára sincs szükség.

De legalább ilyen fontosak a különféle energiatakarékos fűtési megoldások is, melyekkel többek között istállók, ólak, állatházak hőmérsékletét lehet gazdaságosan szabályozni. A hatalmas kínálatból kiemelendő az a fal- és mennyezetfűtési rendszer, melynek már 4300 Ft+ÁFA/nm-es áron megvásárolhatók könnyen beépíthető fűtőpanelei, így a rendszer ára rövid időn belül megtérül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu