0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Kertépítő verseny tizedszer

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége immár tizedszer rendez kertépítő versenyt, aminek ezúttal is a Construma Kert kiállítás ad otthont. A versenykertek vasárnap délután 17 óráig tekinthetők meg a Hungexpo vásárközpont C pavilonjában.

Az idei jubileumi kertépítő versenyen szárnyalhatott az alkotók fantáziája, hiszen az „Én kertem” címmel tűzték ki a szervezők. Diákok és gyakorló kertépítők egyaránt jelentkezhettek, külön kategóriában mérettetnek meg a versenymunkáik. Ezen kívül a kitűzött témához szorosan nem kötődő, ún. show garden jellegű kerteket is értékeli a zsűri.
    Az AMC támogatásának köszönhetően idén nagyobb számban neveztek a diákok, a budapesti kertészeti szakiskolákon kívül Szentesről is érkezett csapat. A fő támogató mellett a szponzorok is felismerték az évek során, hogy mekkora lehetőség a versenyzők segítése, évről évre újakat sikerül megnyerniük a csapatoknak.
    A részvétel sajnos idén is elmaradt a remélttől, hiszen a tavaszi idény a legzsúfoltabb a kertépítők életében – tudtuk meg Kosztka Ernőtől, a Makeosz elnökétől, viszont a Construma kiállítás szárnyai alatt jelen lenni nagy lehetőség, hiszen ott közvetlenül a lehetséges megrendelőkkel találkozhatnak a kertépítő vállalkozók. A diákoknak pedig remek lehetőség, hogy tapasztalatot szerezzenek.

A versenykertek vasárnap délután 17 óráig tekinthetők meg a Hungexpo vásárközpont C pavilonjában.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/magyarmezogazdasag.hu