0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 26.

Bőrmasszázs teheneknek

Sok gazda nemcsak a mezőgazdasági tevékenység egyik fontos alappillérének tartja, hanem hasznos társnak is tekintik az állatokat. Ezért akár kényeztetni is hajlandó azokat.

A tenyésztési körülményeket javító megoldások között olyan eszközöket is találunk, amelyek komfortérzetet biztosítanak az istállóban lévő tehenek számára, ezért azok pozitívan hatással vannak a tejtermelésre is. Az egyik lengyelországi Inowrocławban működő vállalat, amely szarvasmarha- és állattenyésztési eszközök és berendezések gyártásával foglalkozik, többek között szarvasmarha vakarót javasol a tenyésztőknek.

Ez teljesen automatikus két keféből álló rendszer, ahol az egyik kefe vízszintesen, a másik pedig függőlegesen forog.

Bőrmasszázs révén javítják az állatok anyagcseréjét, vérkeringését és nem utolsó sorban eltávolítják az állatok bőréről a parazitákat.

A kefék sörtéje poliamidból készül, ami azt jelenti, hogy tartóssága, mechanikai szilárdsága,  keménysége, de ugyanakkor rugalmassága, jól csúszó képessége, nagy kopásállóság jellemzi, és a kedvezőtlen körülmények, például a nagy hőmérséklet és páratartalom ingadozások ellenére is megőrzi alakját.

Azok számára, akik gondolkodnak a kefe felszereléséről álljanak itt a műszaki adatok: motor teljesítménye 0,37 kW, feszültség 230 V / 50 Hz, a méretek a magasság / szélesség / mélység rendszerben pedig 1150 mm / 400 mm / 1900 mm.  A készülék súlya 150 kg. Meglehetősen széles tartományban, 7,5 másodperc és 120 másodperc között állítható be a kefék üzemideje. Percenként változik a kefék működési iránya, ami egyenletes kopást biztosít.

youtube://v/qd-k97CXXKY

 

Forrás: okiemrolnika.pl/magyarmezogazdasag.hu