0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Elúszott négyszázezer palack cabarnet sauvignon

Bizonyára sokan fantáziáltak már arról, hogy milyen jó lenne egy borral teli kádban elmerülni. Nos Kaliforniában egy egész folyó állt a vállalkozó kedvűek részére, történt ugyanis hogy, egy tartály cabernet souvignon, azaz több mint 10 millió dollár értékű nedű úszott le a helyi folyón.

Körülbelül 360 000 liter, azaz 400 000 palacknyi cabernet sauvignon bor került a kaliforniai Healdsburgban a Russian folyóba január végén, amelynek eredményeként a folyó színe is bíborvörösre váltott.

Az eset a Rodney Strong szőlőültetvényen történt, ahol egy nagy tartály alján lévő szelep hibásodott meg, aminek következtében az összes bor, mintegy 8 nagy tartálykocsira való mennyiség  az üzemi csatornába, onnét pedig a folyóba került.

Christopher O’Gorman, a pincészet vezetője elmondta, hogy vizsgálják, mi lehet az oka a mechanikai meghibásodásnak. Aggódnak a további szivárgás miatt, de mindenképpen szeretnék megóvni a folyó vizét.  „Szerencsések vagyunk abban, hogy tél van, a folyók vízszintje viszonylag magas, és a hígulás mértéke megfelelő.

Még nem érkezett bejelentés a halak tömeges pusztulásáról, de a biokémiai oxigénhiány és a bor savassága valószínűleg kárt fog okozni a vizek élővilágában.”

A Rodney Strong által előállított és forgalmazott cabernet souvignon bor átlagosan 27 dollárba kerül palackonként, így a társaság vesztesége meghaladhatja a 13 millió dollárt. Ez az összeg a baleset teljes költségét tartalmazza, beleértve a sérült tartály javítását, és a további biztonsági intézkedéseket bevezetését.

Forrás: habs.pl