Back to top

Bárányhúst szállítana Kínába a hetesi cég

A Kapos Ternero Kft. Kínába akar bárányhúst expor­t­álni, ennek kapcsán a szakhatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést tartanak náluk.

Illusztráció
Illusztráció
Egy hazánkban működő kínai társaság kereste meg a hetesi vállalkozást, s ha létrejön az üzlet, akár hat új munkahelyet teremthetnek – írja az sonline.hu.

– Évente csaknem 30 ezer juhot vásárolunk fel, ám ha létrejön a megállapodás, akár havi 7-8 ezerre emelkedhet a felvásárolt juhok száma

– mondta csütörtökön Juhász Pál, a hetesi Kapos Ternero Kft. ügyvezető igazgatója.

– A hivatalos ügyintézés elindult, a kivitelt feltétlenül növelni akarjuk, ugyanis a koronavírus-járványt üzletágunk is megsínylette. Két hónap alatt nagyjából 65 millió forint bevételtől estünk el.

A másik következmény, hogy megszűnt a szlovén export. A hetesiek egy gasztrocégnek szállítottak, száznál is több éttermet, vendéglőt, hotelt láttak el folyamatosan bárányhússal. A szlovén cég azonban becsődölt, ám a Kapos Ternero vezetése gyorsan reagált a helyzetre, s tovább erősítette az exportot, főként a német és az osztrák kivitelt. Idén áprilisban 18 tonna bárányhúst szállítottak külföldre, a májusi 22 tonna után júniusban már 36 tonnát. Összehasonlításként: 2019 júniusában 30 tonnát exportáltak. Belföldön egy új terméktől, a csomagolt báránygírosztól várják a forgalom érezhető növekedését.

Forrás: 
sonline.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az aszály ellenére jó évet zártak a dinnyetermesztők

Hazánkban a dinnyeszezon hamarabb kezdődött, mint tavaly; az extrém melegtől hirtelen nagy mennyiség keletkezett a piacon, ám ezek a csúcsok augusztus elejére eltűntek. A termelők végig tudtak belföldre és exportra is értékesíteni, ezért összességében pozitív szaldós volt a mérlegük.

Az omega-3 zsírsavak összefüggésbe hozhatók a serdülők figyelmi teljesítményével

A dokozahexaénsav (DHA) a serdülők nagyobb szelektív és tartós figyelemre való képességével, míg az alfa-linolénsav (ALA) az alacsonyabb impulzivitással hozható összefüggésbe - derül ki az ISGlobal, a "la Caixa" Alapítvány és a Pere Virgili Egészségkutató Intézet (ISPV) által támogatott központ által közösen vezetett tanulmányból.

Őszi munkák a zöldségeskertben: van ami most vethető!

Ősszel a konyhakertben már a következő évre is készülünk. Ennek az időszaknak legjelentősebb munkái a veteményesben a betakarítás, a termények szakszerű tárolása, és a tavaszi előkészületek.

Vasárnap kóstolóval ünneplik a kávé világnapját

Kávékóstolóval, latte art bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

Közel 4 millió tonna takarmány készült tavaly

A Magyarországon működő keverőüzemek 2021-ben 3,956 millió tonna haszonállat-takarmánykeveréket állítottak elő, 2020-hoz képest 3,4 százalékkal többet - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) honlapján közzétett összefoglalóban.

Keresik Magyarország ételét - főszerepben a hazai alapanyagok

A minőségi magyar élelmiszerekre hívja föl a figyelmet a Magyarország étele 2023 szakács- és főzőverseny - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, az esemény sajtótájékoztatóján.

Hogyan épített fel az új brit király egy kiváló bioélelmiszer-márkát

III. Károly, az Egyesült Királyság királya évekig készült arra, hogy az uralkodó szerepébe lépjen II. Erzsébet királynő történelemformáló uralkodása után. Közben egy másik "állást" is betöltött: egy jövedelmező vállalkozás tulajdonosa volt.

Háromszázezer tonna ételt pazarlunk el évente

Magyarországon a teljes élelmiszerhulladék mennyisége a becslések szerint 1,8 millió tonna évente – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amely a háztartási élelmiszerhulladékok vonatkozásában végez felméréseket.

Dióliget nem csak diófákkal

„Fiatal vállalkozók lévén abban hiszünk, hogy meg kell találni a saját utunkat, amit követve sikeresek lehetünk, ha tanulunk, és ha emellett tartani tudjuk a minőséget” – vallja Szabó Dániel és felesége, Szabó-Hajós Tímea. Ők álmodták meg és hozták létre a magyar falusi élet régmúltját, az agrárium szépségeit és hagyományait felidéző Dióligetet Óhídon.

Különleges almás sütemény lett Budapest desszertje

A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. A linzer lapra helyezett giandujás-almás édesség először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg a péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.