Back to top

Első internetes konferencia a mézről, virágporról, propoliszról, méhpempőről, méhméregről

Apiterápiás konferencia Katowice-ben, melyen a legújabb kutatások eredményeit ismerhetjük meg.

Pempős anyabölcsők
Pempős anyabölcsők
Fotó: Hevesi Mihály
Szept. 6-8 között tartják Katowice-ban (Lengyelország) az első interneten közvetített apiterápiás konferenciát, melyet a Sziléziai Egyetem Orvosi Kara, a Nemzetközi Apiterápiás Társaság továbbá a Német- és a Román Apiterápiás Társaság támogatásával rendeznek.

A konferencia célja, hogy bemutassa a méhtermékekhez kapcsolodó legújabb kutatásokat és azok használatát az orvoslásban, gyógyászatban és kozmetikában.

A konferencia hivatalos nyelve az angol és a lengyel.

A cikk megjelenésének időpontjában még lehet jelentkezni a konferenciára, melyre az alábbi honlapon, az  Application form fül alatt, lehet regisztrálni: lásd itt.

A konferencia programja angol nyelven:

6.09.2020 Sunday

10.00-11.00 Opening of the Conference by the Rector of the Medical University of Silesia in Katowice and the Dean of the Faculty of Pharmaceutical Sciences in Sosnowiec of Medical University of Silesia in Katowice, Welcoming Participants of the Conference by Organizers

SESSION TOPIC: Bee products in therapy

11.00-11.30 Inaugural lecture by Dr Stefan Stangaciu (Romania) “Role of beehive products in the Prevention and Treatment of Covid-19”

11.30-12.00 Dr Cristina Mateescu (Romania) „Bee products – Nutritional value, Physiological vs. Pharmacological effects”.

12.00-12.30 Professor Ardo Sabir (Indonesia) “The Effect of Ethanolic Extract of Propolis, Flavonoid and Non-Flavonoid Propolis Application toward Collagen Density in Inflamed Rat Dental Pulp”

12.30-13.00 Assistant professor Agata Kabała-Dzik (Poland) “In vitro biological properties of selected apitherapeutics”

13.00-13.30 Discussion

13.30-14.30 Break

14.30-15.00 Dr Robert Brooks (United States) “Introduction to Apimeds and its Osteoarthritis Clinical Trials”

15.00-15.30... Dr Christopher MH Kim (South Korea) “Apimeds Multiple Sclerosis Indication Launch”

15.30-16.30... Lady Cerelli (United States) “New method for treating Lyme disease with honey bee sting

16.00-16.30 Discussion

16.30-17.00 Virtual tour via Medical University of Silesia

07.09.2020 Monday

SESSION TOPIC: Bee products in therapy

10.00 -10.30 Dr Ali Timuçin Atayoğlu (Turkey) “Apitherapy in Turkey”

10.30- 11.00 Dr Rafael Felitii (Uruguay) “From the hive to the office. Uses of beehive products in Dentistry”

11.00-11.30 Professor Paweł Olczyk (Poland)

11.30-12.00 Professor Jerzy Stojko (Poland)

12.00-12.30 Master Mateusz Stojko (Poland) “Electrospun non-woven fabric containing propolis as a biodegradable dressing for burn wound treatment"

12.30-13.00 Discussion

13.30-14.30 Break

SESSION TOPIC: Bee products in prophylaxis

14.30-15.00 Dr Şaban Keskin (Turkey) “Propolis as Natural Preservative in Food Formulations”

15.00-15.30 Asisstant Professor Anna Rzepecka-Stojko (Poland) “Anti-aetherogenic activity of polyphenols from bee pollen”

15.30-16.00 Dr Reza Abrahimi Asl (Iran) “A short review on Propolis Indication”

16.00-16.30 Discussion

16.30-17.00 Presentation by BeeMed

08.09.2020 Tuesday

SESSION TOPIC: Bee products in cosmetology

10.00-10.30 Dr Anna Kurek-Górecka (Poland) “The possibility of use propolis in skin care, dermatology and aesthetic dentistry”.

10.30-11.00 Dr Aleksandra Moździerz (Poland) “Royal jelly - cosmetic and nutritional properties”.

11.30-12.00 Dr Marta Palacz- Wróbel (Poland) “The use of bee raw materials in a cosmetic recipe”.

12.00 -12.30 Discussion

12.30 - 13.30 Break

SESSION TOPIC: Implementation of api-therapy in the field pharmaceutical care (Moderator of section: Professor Paweł Olczyk)

13.30-14.00 Master Kristina Perminaite (Lithuania) “Preparation of ophthalmic microemulsions containing Lithuanian royal jelly and their biopharmaceutical evaluation”.

  1. Student Weronika Strzoda (Poland)

14.30-15.00 Student Rafał Sochacki (Poland) “Application of propolis in pharmaceutical care and medicine”

15.00-15.30 Student Wiktoria Rasztabiga (Poland) “Medicinal and nutritional properties of bee pollen”

15.30-16.00 Discussion

16.00-16.30 Closing conference

The Conference Organizers reserve the right to modify the program

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Miniszteri egyetértés az állatjólét finanszírozásáról

A 16 szövetségi tartomány agrárminiszterei augusztus végén tartott tanácskozásukon elvi megállapodást kötöttek arról, hogy a német gazdák részesüljenek megfelelő pénzügyi támogatásban az állattartás feltételeinek javítását segítő átépítések elvégzéséhez, és meg kell teremteni az ahhoz szükséges finanszírozás intézményrendszerét.

Hogyan csökkenthető az anti­bio­tikum-rezisztencia?

A WHO határozottan javasolja a gyógyászatilag fontos antibiotikumok használatának csökkentését az élelmiszertermelésre tenyésztett állatok esetében, beleértve az ilyen antibiotikumoknak az állatok növekedésének gyorsítására és diagnózis nélküli betegségmegelőzésre való teljes tiltását.

Húsfeldolgozó-üzemekre csapott le a német rendőrség

Németország több szövetségi tartományában is illegális munkavállalók után nyomoz a rendőrség. A húsfeldolgozó-üzemekben alkalmazott, többségükben kelet-európai dolgozókat zsúfoltan szállásolták el, ami a koronavírus-járvány terjedése miatt is aggályos.

Ünnepélyes keretek között megnyitott az új Kis-Balaton Látogatóközpont

Mintegy 1,2 milliárd forintból épült meg Fenékpusztán a Kis-Balatont bemutató kiállítási tér. A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott beruházás pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit.

Génszerkesztés a hatékonyabb élelmiszertermelésért

Amerikai és brit kutatók a világon elsőként hoztak létre olyan génszerkesztett hím állatokat, amelyek spermájának felhasználásával a betegségeknek jobban ellenálló és magasabb húsminőséget biztosító állatok születhetnének, ami hatékonyabbá tehetné az élelmiszertermelést.

Stabilan emelkednek a fogyasztói árak is

Fennmaradt a mezőgazdasági termékek árának emelkedő trendje – derül ki a KSH első féléves adataiból. Az agrár-, az élelmiszeripari és a fogyasztói árak közül az utóbbiak emelkedtek a legnagyobb mértékben.

Megszülettek az ország első „lombikborjai”, Campus Cili, Campus Csongor és Campus Csanád

Országosan egyedülálló tudományos sikert értek el a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Embrió-átültető Központjának munkatársai. A létesítményben – az országban elsőként – sikerült élő szarvasmarhából petesejtleszívással, laboratóriumi körülmények között végrehajtott termékenyítéssel „lombikborjakat” létrehozni.

Korszerű takarmánykeverő épült Baranyában

Több mint egymilliárd forintos beruházással új takarmánykeverő üzemet létesített a növénytermesztéssel, takarmánygyártással és állattenyésztéssel foglalkozó Palotabozsoki Zrt. a Baranya megyei Véménden.

Kukoricabemutató Kiszomboron

A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. őszi fajtabemutatóját idén szeptember 9-én tartották Kiszomboron. Úgy döntöttek, hogy idén is megszervezik a korábbi években megszokott kukorica-, szója-, napraforgó- és cirokismertetőt, azaz a bemutatót tanácskozással kötötték egybe.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

Ünnepélyesen adták át a gépszínt, irodaházat és egyéb kiszolgáló épületeket a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó Csicsó Pig Kft. Somogycsicsói sertéstelepén. Az eseményen Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy nehéz gazdasági helyzetben a beruházás, a tervszerű fejlesztés jelenthet megoldást.