Back to top

Díjat nyert a KFC vegán burgere

A KFC gyorsétterem lánc díjat nyert a PETA-tól a vegán ételeket forgalmazó vállalatok versenyén, amiért a tavaly nyári termékbejelentést követően az összes vegán, csirke húspótlóból készült hamburgerét négy nap alatt kiárusította.

Immáron nyolc éve a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, amerikai állatvédő egyesület) megrendezi éves Vegan Food Awards eseményét, ahol bejelentik a legújabb húsmentes ételeket.

Idén a jelölteket 24 kategóriában díjazták, mely során a KFC gyorsétterem hálózat bemutatta vegán burgerét, a Best Vegan Chicken (Legjobb Vegán Csirke) kategóriában.

A KFC étteremlánc 2019 júniusában bejelentette, hogy elkezdi a vegán burgerek forgalmazását. A húsmentes fogást „The Imposter” név alatt tesztelték.

A burger elkészítéséhez csirkemell filé helyett quornt (húspótló készítmény, melynek magas proteintartalma van) használtak, majd Colonel eredeti receptje által előírt fűszerekkel és vegán majonézzel, végül pedig friss iceberg salátával tálalták a fogást puha zsemlében.

A termékkészletet négy nap leforgása alatt kiárusították az Egyesült Királyságban, azóta pedig átnevezték Original Recipe Vegan Burgerre, azaz eredeti receptű vegán burgerre.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KFC UK & Ireland (@kfc_uki) által megosztott bejegyzés,

 

A londoni, Glouchester úton lévő gyorsétteremben mindössze pár nap alatt kiárusították az újonnan bevezetett húsmentes terméket, amiből nagyjából minden percben eladtak egyet mielőtt teljesen kifogyott a készletük.

A KFC úgy nyilatkozott, hogy abban az időben az „Imposter” burgerből 500%-kal többet adtak el, mint a húsból készült csirke burgerből.

„Tudtuk, hogy rengeteg ember meg szeretné kóstolni a burgert, de nem számítottunk ilyen elképesztő visszajelzésre!’- mondta Victoria Robertson, a KFC szenior innovációs vezetője.

Másik húsmentes termékeket is díjaztak a Vegan Food Awards-on beleértve a Nando vegán majonézét, Papa John vegan pizzáját és a Tesco vegán Plant Chef választékát is.

Dawn Carr, a PETA vállalati projekt igazgatója megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a vegán életmóddal kapcsolatban.

„A pandémia rámutatott arra, hogy a társadalmi változás széles körben való elterjedése lehetséges, beleértve a robbanásszerű növekedését a már most is terjeszkedő vegán ételeknek”- mondta.

„A PETA díjátadójának nyertesei megkönnyítik a vegán táplálkozásra való átállást azáltal, hogy széles étel választékot nyújtanak a fogyasztók számára, a krémes tejpótlóból készült fagylaltoktól kezdve egészen a nagy sikernek örvendő vegán, húspótlóból készült sült „csirkéig”.

Forrás: 
independent.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vízfő turistaház Orfűn

A Mecsek-hegység észak felé nyíló völgyében húzódó tórendszer és a csendes falvak üde színfoltjai Baranya megyének. Egyre többen gondolják úgy, hogy Orfűre érdemes eljutni, majd többször visszatérni – a fokozott érdeklődés pedig folyamatos és célzott fejlesztéseket ösztönöz.

Pilisi lakomák

A Pilis lenyűgöző, fenséges, fejedelmi hely. Szinte hallani Mátyás király vezéreinek döngő lépteit, s ahogyan kupáikat a nehéz asztalra csapják. Régen királyi vadászterület volt, ám méltóságát máig megőrizte. A Római birodalom virágzásának idején a Duna mentén futó védvonalakat összekötő utak közül több a Pilis, Visegrádi-hegységen keresztül vezetett.

Pálmaolajmentes karácsonyi sütemény forgalmazásába kezd a Spar

Az osztrák Spar közleménye szerint új, saját márkás karácsonyi sütemény forgalmazásába kezd, amely nem tartalmaz pálmaolajat. A termékkínálatban megtalálhatóak a vaníliás croissantok, a fűszeres mézeskalácsok és az ízletes fahéjas csillagok.

Időutazás a kölessel

A köles a legősibb termesztésbe fogott növények egyike. Az idők során néha fontos gabonának számított, máskor háttérbe szorult ez az élettanilag igen hasznos növény. A fermentálása sem elterjedt, pedig házilag is megvalósítható.

A Főmenüben a humor is az alapanyagok között szerepel

Főmenű címmel új gasztroműsor indul karácsonykor Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán, amelyben jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek

Szankcionálható lesz a kettős minőség

Hatékonyabban szankcionálják a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot. Az Országgyűlés 171 igen szavazattal és egy tartózkodás mellett elfogadta a kormány fogyasztóvédelemmel összefüggő törvénymódosítását.

Az élelmiszeripar fejlesztése prioritás lesz

Sikeresnek értékelte a Gazdaságvédelmi akcióterv programjait éves meghallgatásán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságában, egyúttal a következő időszak kiemelt, fejlesztendő területei közé sorolta az élelmiszeripart.

Támogatások és pályázatok: Kistermelőknek szóló átalánytámogatás

Már zajlik a mezőgazdasági kistermelői támogatási program kérelmezési szakasza, valamint ültetvénytelepítési pályázat is várható a közeljövőben. A konstrukciók komoly segítséget jelenthetnek az érintetteknek, ráadásul még néhány napig a szőlő szerkezetátalakítási program is nyitott.

A nagy dilemma: milyen portrét hozzon magáról a Mikulás

A portré természetesen csokiból készüljön, de milyenből? Gyakorló anyukaként én magam általában nagyság és esztétikum alapján döntök a csokimikulásról, de a szülői munkaközösség tagjaként minden évben rájövök, hogy rosszul csinálom. Mert igenis számos szempont van, amit figyelembe kell(ene) venni.

Az eredetvédett, sós túró története

A Görgény völgyét sajátos földrajzi adottságai, gazdag növény- és állatvilága miatt évszázadok óta Erdély különös zónájaként tartják számon. A hasonló nevű havasok lábánál és az ugyanezt a nevet viselő patak mentén emberemlékezet óta fakitermeléssel és állattenyésztéssel foglalkoztak.