0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Ne rágjuk a csokoládét és tálaljuk sajttal

Nem mindegy hogyan esszük a csokoládét, ha szeretnénk kiélvezni minden pillanatát, akkor tanuljuk meg helyesen fogyasztani. Szakítsunk a hagyományokkal, és bátran kísérletezzünk, ne csak édességként gondoljunk rá, tálaljuk sajttal vagy akár zöldségekkel is.

Jennifer Earle angol csokoládészakértő, a Chocolate Ecstasy Tours alapítója a Daily Mail-nek adott interjújában arról beszélt, hogyan lehet a legjobban fogyasztani a csokoládét. Tanácsa szerint ne együnk és igyunk 20 percig, mielőtt megkóstolnánk egy tökéletesen elkészített csokoládét. Ugyanúgy, mint a borkóstolóknál, ez esetben is kerüljük az illatos testápoló és parfüm használatát, mert ezek az illatok  megzavarják, elterelik a figyelmünket a csokoládé aromájáról.  

Earle szerint a legfontosabb, hogy gondosan és teljes odafigyeléssel kóstoljuk meg a csokoládét.

A jó csokoládénak hangosan kell törnie, amikor egy darabot letörünk vagy leharapunk. Egy darab csokoládé leharapása kell, hogy legyen az egyetlen alkalom, amikor a fogainkat használjuk.

Utána  már csak szopogatjuk, hagyjuk elolvadni a szánkban, amikor is az elején, a közepén, és a végén is más-más ízt fogunk érezni.

Csokoládé tálalása művészet is lehet. Arra biztat, hogy ne csak édességként, hanem kiváló snackként is vessük be. Próbáljuk ki sajt mellé adni, íze tökéletesen harmonizál a sajt ízével, sőt a zöldségével is.

Az asztalra tegyünk egy nagy darab finom csokoládét és egy kést, hogy mindenki vághasson egy adagot magának és kísérletezhessen különféle sajtokkal, javasolja.

Az étcsokoládét akár szendvics formájában is tálalhatjuk, vagy készíthetünk csoki csészéket. Az utóbbit töltsük meg sajttal, bazsalikommal vagy paradicsommal, egy kis balzsamecettel. Készíthetünk kis sós tartleteket is, aminek a tölteléke párolt padlizsán és paradicsom tetejére pedig étcsokoládé forgácsok kerülnek.

Jobb a drágább, de jobb minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét vásárolni. A kakaó kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu