Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy az IKEA áruházak éttermeiben tavaly mintegy 680 millió embert szolgáltak ki világszerte. Vásárlóik számára nemcsak a minőség, hanem az ár is fontos, ezért a cég a napokban kiadott közleményében hangsúlyozza, hogy a növényi alapanyagokból készülő termékeik is megfizethetők lesznek.
Azt írják, hogy ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása nemcsak az egészség megőrzése, hanem a környezet védelme szempontjából is fontos. Példaként az Amerikai Egyesült Államokat és Brazíliát hozták fel, ahol hatalmas mennyiségben, jelentős környezetterhelés mellett termelik a marhahúst.
Hogy ezek pontosan mik lesznek, arról a közleményben nem esik szó, azt ugyanakkor elárulták, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak majd a csirkéből és halból készült ételek is. 2025-től az éttermeikben kínált ételeik mindössze 20 százaléka tartalmaz majd vörös húst.