0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szeptemberben lesz a Macfrut kiállítás Riminiben

Az idén, a gyümölcs és zöldség nemzetközi évében különleges programmal várja látogatóit a 37. Macfrut kiállítás Riminiben, szeptember 7-9. között. A frissáruk nemzetközi seregszemléjét digitális események egészítik ki, és egy nappal előbb rendezik a Kína Napot.

A kiállítást a korábbi májusi időpontról szervezik át szeptemberre, és a közvetlen bemutatkozáson kívül a digitális világ lehetőségeit is kihasználják ahhoz, hogy a résztvevők nemzetközi kapcsolatokat építhessenek. Ehhez nemcsak az eddigi kiállításszervezés több mint három évtizedes tapasztalatát használják föl, hanem az első Macfrut Digital rendezvényen bevezetett módszereket is.

Aki részt vesz a Macfrut 2021 nemzetközi kiállításon, nemcsak fizikailag állíthat ki, hanem egy digitális standja is lesz a macfrutdigital.com oldalon.

A kiállítással párhuzamosan kerül sor a Macfrut Special Edition rendezvénysorozatra, ami sajátos területeket jár körül. Bemutatják Szardínia specialitásait, mint az eredetvédett sáfrány, vagy a tüskés articsóka, illetve a sziget magas színvonalú kertészeti kultúráját.

Fontos esemény lesz a biológiai megoldásokra fókuszáló nemzetközi rendezvény, ahol nemcsak biostimulátorok és biológiai növényvédelmi megoldások kiállítására kerül sor, hanem nemzetközi tanácskozás és tanulmányi kirándulások is kísérik.

Újdonság lesz a nagykereskedőknek kialakított exkluzív „üzleti negyed”, ahol a kiállítók bonyolíthatnak le tárgyalásokat.

Először rendezik a Macfrut kiállítással párhuzamosan a nemzetközi spárganapokat, ahol az ágazat specialistái mutatják be újdonságaikat.

Renzo Piraccini, a Macfrut elnöke szerint ismét egy jövőbe mutató rendezvényre kerül sor, és a frissárutermelők már nagyon várják, hogy végre személyesen is találkozzanak egymással a hosszú elzárkózás után. Azonban már másként kell gondolkodni, mint eddig, ezért kombinálják a személyes jelenlétet és a digitális kapcsolatokat.

Tavaly szeptembreben a Macfrut rendezte az első digitális kiállítást a zöldség-gyümölcs ágazatban, és most is elsők kívánnak lenni a kombinált megoldással.

A 2021. szeptember 6-án a Kínával való kereskedelem áll a középpontban a macfrutdigital.com platformon. A Macfrut Digital tavalyi eseményén a kínai “pavilont” 120 ezer látogató kereste föl, és az ott kiállítók összesen 10 millió dollár értékű rendelésekre tettek szert. Ez alapján a kínai agrárkereskedelmet összefogó állami szerv még szorosabb együttműködésre törekedett a Macfruttal.

Az idén több mint 100 kínai cég vesz részt a Kína Napon és sok nemzetközi cég kínálja termékeit és szolgáltatásait a hatalmas ázsiai országnak.

Ezen kívül Olaszország‒Kína fórumot is rendeznek, ahol a kétoldalú kapcsolatokat elemzik a zöldség-gyümölcs kereskedelem területén.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/fruitecom