0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. október 11.

A legeltetett szarvasmarha húsa kitűnő omega-3 forrás

Az emberekben az omega-3 zsíroknak gyulladásgátló hatásuk van, hiányuk jó néhány mentális és egészségügyi gondokat, így koszorúér-betegséget is okozhat. A modern étrend egyik fő gyengesége azonban éppen az ilyen típusú zsírsavak hiánya, amin csak ront a túlságosan sok omega-6 zsír.

Miközben az organikus és a hagyományosan tartott szarvasmarhák közötti különbségeket már régóta tanulmányozzák, először most derült fény arra az extra előnyre, amit az életük során kizárólag legeltetéssel táplált állatok nyújtanak.

A legeltetett marha húsának 100 grammja 40 mg hosszú szénláncú omega-3 zsírt tartalmaz.

Ez azt jelenti, hogy a szakértő mezőgazdasági termelők az állatok értékesítésekor a tápanyag-összetételére kijelenthetik, hogy az Európai Élelmiszeripari Standardok szerint a hús „ome­ga-3 zsírsavak forrása”. A kutatás egyértelműen kimutatta, hogy az, amit az állatok elfogyasztanak, annak közvetlen hatása van a vásárló által elfogyasztott hús minőségére.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság