Back to top

Az igazi amerikai Coleslaw saláta receptje

Az amerikai konyha egyik legegyszerűbb és legfinomabb káposztasaláta receptje.

Hogyan készítsük el a földkerekség legjobb káposztasalátáját?

Ez a káposztasaláta recept tele van friss, élénk ízekkel. Próbálja ki szendvicsek feltétjeként, tálalja ízletes húsok mellé, de talán a legfinomabb a szintén amerikai, pulled pork szendvics mellé.

Milyen káposztát érdemes használni?

A Coleslaw készítésekor mind a lila, mind pedig a fejeskáposzta kombinációját érdemes használni. Ettől lesz igazán szép az étel. Ettől függetlenül nyugodtan használhat csak szimplán fejeskáposztát is.

Hogyan vágjuk a káposztát a káposztasalátához?

Bármilyen káposztát is választunk, az elkészítés módja általában ugyanaz.

Távolítsuk el a sérült külső leveleket, majd mossuk meg jól a zöldséget. A káposztát vágjuk negyedekre és távolítsuk el a torzsát.

A káposzta-negyedeket szeletelje fel julienne-re. Ugyanígy járjunk el a sárgarépával is. Ezt megteheti saját maga késsel, vagy akár összevághatja az erre a célra megfelelő mandolin zöldségreszelővel is.

A julienne vágás alapjait ebben a videóban nézheti meg:

How to julienne a cabbage

Alternatívaként vásárolhat zacskós, előre felaprított káposztát vagy káposztasaláta-keveréket.

Az öntet elkészítése

A kedvenc káposztasaláta-öntetünk gyorsan elkészíthető és egyszerű hozzávalókat igényel. Krémes, ízletes és friss.

A majonéz az öntet alapja, ez az, ami krémesíti az öntetet.

Az almaecet friss és pikáns ízt ad az öntetnek. Másfajta ecettel is helyettesíthetjük, például vörösborecettel. A dijoni mustár extra ízt és egy kis fűszert ad salátánkhoz.

A só és a bors elengedhetetlen és összefogja az öntetben lévő ízeket.

Néhány Coleslaw recept ír cukrot is, ha úgy érzi, hogy a répa nem édesíti meg eléggé salátáját, akkor nyugodtan adhat hozzá egy kevés cukrot is.

Az öntet hozzáadása

Az öntet elkészülte után nincs más teendő, mint hogy össze kell keverni a friss zöldségekkel.

A káposztasaláta könnyen elkészíthető előre. A zöldségeket egy-két nappal korábban felapríthatjuk és visszazárható zacskóban a hűtőszekrényben tárolhatjuk.

Ami az öntetet illeti, keverje össze és hetekig tárolhatja lefedve a hűtőszekrényben. A káposztát, a sárgarépát és az öntetet előző este vagy a tálalás napján keverjük össze. Érdemes minél előbb elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll a káposzta az öntetben, annál puhább lesz és kevésbé ropogós.

Seriously Good Homemade Coleslaw Recipe - How to Make Coleslaw From Scratch

 

Forrás: 
inspiredtaste.net

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kápiatermesztés, napra pontos tervezéssel

A nyírségi Vasmegyerben két évtizede termeszt kápiapaprikát Szunyogh András és fia. Sikerük titka a pontosság, és az, hogy nyitottak a fejlesztésre, az újdonságokra. A számukra legmegfelelőbb fajta mellett biostimulátorokat és rendhagyó technológiai módszereket is alkalmaznak annak érdekében, hogy akkorra időzíthessék a termés betakarítását, amikor az a legjobb áron eladható.

Immunerősítés ősszel

Ha ősz, akkor jöhet egy adag immunerősítés, hogy felkészülten nézzünk elébe a télen ránk váró kórokozók hadviselésének. Ez az időszak fantasztikus segítőket állít csatasorba a mi oldalunkon, érdemes közülük minél többel szövetkezni. És a hagyományosan bevált gyógynövények is jelentkeznek egy-egy bevetésre.

Hihetetlenül kis területen van gyümölcsös Magyarországon

Még a mezőgazdasági területhez képest is csak egy számjegyű százaléknyi.

Júliusban tovább gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése

Júliusban harmadik hónapja gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak növekedési üteme: átlagosan 21,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, ami 0,8 százalékponttal nagyobb az előző havi emelkedésnél - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

Magyar-vándor a spenótföldön

A Galliform Kft. 600 hektáron gazdálkodik Bábolnán és Tárkányban. Mint a nevük utal rá, a rendszerváltozás után baromfival kezdtek el foglalkozni, ám az örökös válságoktól hamar megkeseredett a szájízük. Végül szinte 180 fokos fordulatot vettek, és még az állattartással is felhagytak, és 2016-ban leveles zöldségek termesztésébe kezdtek.

Kényelmes, pontos zöldségcsomagolás

A kecskeméti Wolfoodengineering Kft. zöldségcsomagoló gépsorokat is forgalmaz. A Bábolnai Gazdanapokon a lengyel Domasz cég gyártmányát állították ki, amely például burgonya, hagyma, raschel zsákba csomagolását könnyíti. A gépsornak csak a töltéséhez, valamint a betöltött zsákok elszedéséhez kell kézimunkaerő. Négy fő kényelmesen dolgozhat vele, tudtuk meg Farkas József ügyvezetőtől.

Ha nem lenne a boltok kasszái mellett édesség, egészségesebben táplálkoznánk?

Egy új tanulmány szerint a vásárlók egészségesebb ételeket vásárolnak, ha az édességeket és rágcsálnivalókat áthelyezik a pénztárak mellől és a folyosók végéből.

Csak látszólag egynyáriak: teleltessünk át paprikát, paradicsomot…

Egyes növények eredeti élőhelyükön, vadon élőként évelők, de kerti növényként egynyáriak. Ennek oka, hogy ha a géncentrumuk trópusi, ott évekig jól elvannak, nálunk a téli fagy azonban megöli őket. Így lesz egy eredetileg évelőből nálunk egynyári. Ez azért érdekes számunkra, mert ennek ismeretében akár átteleltethetünk paradicsomot, vagy paprikát esetleg muskátlikat is...

Egy kárpátaljai sikerágazat

A Kárpátalját évente felkereső 1 millió turista a csaknem érintetlen természet látványa és a gazdag épített örökség kiemelkedő darabjainak megismerése mellett elsősorban a termálfürdők miatt választja úti céljául a vidéket. No, és természetesen azért, hogy megkóstolja a magyar konyha remekeit, az itteni tájjellegű borokat és friss gyümölcsöket.

Elhízást okoz az elterjedt növényvédő szer

Először igazolták, hogy egy vegyszer az anyagcserét megváltoztatva vezet túlsúlyhoz.