Back to top

Öt kutyafajta, akik igazi társak a mindennapokban

Ha a bezártság megtanított minket valamire, az a társaság fontossága. Mivel számtalan ember nézett szembe a hónapokig tartó elszigeteltséggel, az Egyesült Királyságban tavaly március óta több mint 3 millió háztartás lett háziállat-tulajdonos.

Nem titok, hogy a kutyák tökéletes négylábú társak, és szeretetük túlmutat azon, hogy csak társaságot nyújtanak. A szeretettel és tisztelettel kezelt kutyák, attól kezdve, hogy megvigasztalnak éjszaka, hogy a szabadban való tartózkodásra ösztönöznek, hogy oda bújnak a gazdájukhoz, könnyen életre szóló barátokká válhatnak. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni a döntést, hogy egy bolyhos barátot hozunk otthonunkba, ez hosszú távú elkötelezettséget jelent.

Ha olyan kutyát szeretnénk, amely teljesen új szintre emeli az „ember legjobb barátja” kifejezést, akkor egy családbarát kutyafajtára van szükségünk. Ezek azok a kutyák, amelyek jól érzik magukat egy emberi falkában.

A családbarát kutyák kevésbé érdekeltek a terelésben és az őrzésben, sokkal inkább az köti le a figyelmüket, hogy velünk üldögéljenek.

Rendkívül szeretetreméltók, szívesen tesznek eleget a kívánságoknak, és felettébb társaságkedvelők. Ezek az ebek mindig mellettünk maradnak, akár a ház körül dolgozunk, tévézünk, sétálni megyünk, így hát tökéletes háziállatok az egyedül élők számára.

Az alábbi felsorolás segítséget nyújt a leginkább hozzánk illő fajta kiválasztásában, amennyiben az a prioritás, hogy társaságot nyújtson a leendő négylábú családtag.

Cavalier King Charles Spániel

Ezt a bájos kutyafajtát nyugodt természetéért és meleg temperamentumáért szeretik, ami megbízható társunkká teszi őket.

A King Charles gondozásának kulcsa, hogy ez a kölyök utál hosszú ideig egyedül maradni,

és a gazdája nagyfokú társaságára van szüksége ahhoz, hogy boldoguljon.

Máltai selyemkutya

A máltai selyemkutya az egyik legszelídebb kistestű kutyafajtának számít, és leginkább arról ismert, hogy könnyedén beszoktatható egy gyermekes családba is.

Az intelligens, engedelmes és ragaszkodó máltai selyemkutya gyorsan hozzászokik a rengeteg figyelemhez, és pontosan tudja, hogyan kell azt viszonozni.

Tökéletes a társaságra vágyó gazdik számára.

Chihuahua

Bár ezek az apró méretű kutyák híresek lehetnek arról, hogy kissé vehemens természetűek, a chihuahua valójában nagyon nyugodt temperamentummal rendelkezik. A legboldogabb pillanatokat akkor élik át, amikor a gazdájuk ölében kuporognak.

A chihuahuák hajlamosak nagyon rövid időn belül erős köteléket kialakítani a gazdáikkal, akiket mindennél jobban imádnak. Így az együtt töltött percek mindegyikét élvezik.

Ez a fajta egyformán jól alkalmazkodik a házban vagy lakásban való élethez, de gyorsan riadót fúj, ha új ember lép a területre. A chicuahuák óvatosak lehetnek az idegenekkel szemben, ezért már egészen kicsi koruktól kezdve szocializálni kell őket, hogy kialakuljon a barátságos viselkedésük.

Francia bulldog

A francia bulldog ideális társ, köszönhetően nyugodt és barátságos temperamentumának.

Méretükből adódóan ezeknek a kutyusoknak nincs szükségletük óriási helyre vagy hatalmas kertre, ami nagyon közkedveltté teszi őket a lakásban élők körében.

A francia bulldogok kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkeznek, ami tökéletes választássá teszi őket azok számára, akik szeretetteljes családbarát kutyák keresnek.

Shih Tzu

A történelem során ez a fajta volt a kínai császárok kedvence, ebből ered az a feltételezés is, hogy a Shih Tzu Tibetből származik.

A múltban számtalan alkalommal akadályozták meg a potenciális betolakodók bejutását a területükre, ugyanis ezek a kiskutyák rendszeresen riadót fújtak, amikor veszélyt éreztek… ráadásul nagyon sikeres öl melegítők is voltak.

Az emberi társ ma már elengedhetetlen a Shih Tzuk számára, akik imádják, ha ölelgetik őket.

 

Forrás: 
www.hellomagazine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Több mint 171 milliárd forint értékben támogat új beruházásokat az Agrárminisztérium

A 80%-os nemzeti kiegészítő finanszírozásnak köszönhetőn 2021-től 1300 milliárd forint értékben támogatott a kormány mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházásokat, ezen felül a napokban újabb 400 projekt részesül 171,5 milliárd forintban a Vidékfejlesztési Program keretében – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Szeretjük az izgalmakat: struccfarm Kemenesszentpéteren

A könyvelőként végzett Nemes Fédra és a kőművesnek tanult Müller Gábor Kanadában töltötte húszas éveit. Kalandvágyból indultak útnak, de egy idő után már nagyon hiányzott a család, így 2001-ben hazatelepültek. Biztosak voltak benne, hogy farmot szeretnének, mivel Gábor vidéken nőtt fel és mindig szeretett volna saját állatokat.

Hogyan szedjük ki a kullancsot?

A jó idő beköszöntével egyre többen keresik fel a természetet. Ilyenkor a kirándulók, túrázók, kutyasétáltatók könnyen egy szorosan kötődő „baráttal” lehetnek gazdagabbak hazatértükkor, a kullanccsal. Ezekről a pókszabásúakról kért általános tájékoztatást az Ökológiai Kutatóközpont munkatársaitól Bányavölgyi Donáta, az AgroTime műsorvezetője.

Farkastörvény?

A farkas a hazai fauna egyik őshonos, ökológiai szempontból fontos faja. Ám pechjére ragadozó, így lépten-nyomon összetűzésbe kerül az emberrel. S általában ő húzza a rövidebbet…

Szoros együttműködést követel a természetkárosító bűncselekmények elleni fellépés

A klímaválság mellett ökológiai válság tanúi is vagyunk, amely válaszlépésekre kell, hogy késztessen minket – jelentette ki Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a LIFE SWIPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe) projekt záróeseményén, kedden.

Légi kémiai szúnyogirtás is lesz a héten

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

Zöld technológiaváltást sürget a KAP új támogatási rendszere

Új támogatási rendszer lép életbe a Közös Agrárpolitikában, amely minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az ágazat környezettudatos működésére. Emellett a támogatások újfajta elosztása, a kisebb gazdaságok segítése is megvalósul a 2023-2027-es ciklusban.

Az Állategészségügyi Világszervezet támogatja a madárinfluenza elleni védőoltást

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) azt tanácsolja a kormánynak, hogy a világszerte több százmillió madarat elpusztító és emlősöket megfertőző madárinfluenza elleni védettséget szorgalmazza, hogy ezzel megakadályozza a vírus lehetséges világjárvánnyá alakulását.

Klímaváltozás és állattenyésztés: hatás, alkalmazkodás

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re várhatóan 33 százalékkal többen, közel tízmilliárdan leszünk a Földön. Az életszínvonal javulása miatt azonban a mezőgazdasági termékek fogyasztása ennél jóval nagyobb mértékben, mintegy 70 százalékkal nő majd, az állati eredetűeké is megduplázódik. Mindez akkor, amikor a klímaváltozás egyre erősebb – főként korlátozó – hatással van az állattartásra.

Miért dalolnak a madarak? Olvassa és hallgassa!

Íme, a napkelte kórus leggyakoribb részvevői. A természetben élő madarakat a különböző erősségű napfény ébreszti fel. Talán ezt ők éppen olyan áldott dolognak érzik, mint azok az emberek, akik reggel elektronikus zörejek helyett madárdalra ébredhetnek.