Back to top

Öt kutyafajta, akik igazi társak a mindennapokban

Ha a bezártság megtanított minket valamire, az a társaság fontossága. Mivel számtalan ember nézett szembe a hónapokig tartó elszigeteltséggel, az Egyesült Királyságban tavaly március óta több mint 3 millió háztartás lett háziállat-tulajdonos.

Nem titok, hogy a kutyák tökéletes négylábú társak, és szeretetük túlmutat azon, hogy csak társaságot nyújtanak. A szeretettel és tisztelettel kezelt kutyák, attól kezdve, hogy megvigasztalnak éjszaka, hogy a szabadban való tartózkodásra ösztönöznek, hogy oda bújnak a gazdájukhoz, könnyen életre szóló barátokká válhatnak. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni a döntést, hogy egy bolyhos barátot hozunk otthonunkba, ez hosszú távú elkötelezettséget jelent.

Ha olyan kutyát szeretnénk, amely teljesen új szintre emeli az „ember legjobb barátja” kifejezést, akkor egy családbarát kutyafajtára van szükségünk. Ezek azok a kutyák, amelyek jól érzik magukat egy emberi falkában.

A családbarát kutyák kevésbé érdekeltek a terelésben és az őrzésben, sokkal inkább az köti le a figyelmüket, hogy velünk üldögéljenek.

Rendkívül szeretetreméltók, szívesen tesznek eleget a kívánságoknak, és felettébb társaságkedvelők. Ezek az ebek mindig mellettünk maradnak, akár a ház körül dolgozunk, tévézünk, sétálni megyünk, így hát tökéletes háziállatok az egyedül élők számára.

Az alábbi felsorolás segítséget nyújt a leginkább hozzánk illő fajta kiválasztásában, amennyiben az a prioritás, hogy társaságot nyújtson a leendő négylábú családtag.

Cavalier King Charles Spániel

Ezt a bájos kutyafajtát nyugodt természetéért és meleg temperamentumáért szeretik, ami megbízható társunkká teszi őket.

A King Charles gondozásának kulcsa, hogy ez a kölyök utál hosszú ideig egyedül maradni,

és a gazdája nagyfokú társaságára van szüksége ahhoz, hogy boldoguljon.

Máltai selyemkutya

A máltai selyemkutya az egyik legszelídebb kistestű kutyafajtának számít, és leginkább arról ismert, hogy könnyedén beszoktatható egy gyermekes családba is.

Az intelligens, engedelmes és ragaszkodó máltai selyemkutya gyorsan hozzászokik a rengeteg figyelemhez, és pontosan tudja, hogyan kell azt viszonozni.

Tökéletes a társaságra vágyó gazdik számára.

Chihuahua

Bár ezek az apró méretű kutyák híresek lehetnek arról, hogy kissé vehemens természetűek, a chihuahua valójában nagyon nyugodt temperamentummal rendelkezik. A legboldogabb pillanatokat akkor élik át, amikor a gazdájuk ölében kuporognak.

A chihuahuák hajlamosak nagyon rövid időn belül erős köteléket kialakítani a gazdáikkal, akiket mindennél jobban imádnak. Így az együtt töltött percek mindegyikét élvezik.

Ez a fajta egyformán jól alkalmazkodik a házban vagy lakásban való élethez, de gyorsan riadót fúj, ha új ember lép a területre. A chicuahuák óvatosak lehetnek az idegenekkel szemben, ezért már egészen kicsi koruktól kezdve szocializálni kell őket, hogy kialakuljon a barátságos viselkedésük.

Francia bulldog

A francia bulldog ideális társ, köszönhetően nyugodt és barátságos temperamentumának.

Méretükből adódóan ezeknek a kutyusoknak nincs szükségletük óriási helyre vagy hatalmas kertre, ami nagyon közkedveltté teszi őket a lakásban élők körében.

A francia bulldogok kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkeznek, ami tökéletes választássá teszi őket azok számára, akik szeretetteljes családbarát kutyák keresnek.

Shih Tzu

A történelem során ez a fajta volt a kínai császárok kedvence, ebből ered az a feltételezés is, hogy a Shih Tzu Tibetből származik.

A múltban számtalan alkalommal akadályozták meg a potenciális betolakodók bejutását a területükre, ugyanis ezek a kiskutyák rendszeresen riadót fújtak, amikor veszélyt éreztek… ráadásul nagyon sikeres öl melegítők is voltak.

Az emberi társ ma már elengedhetetlen a Shih Tzuk számára, akik imádják, ha ölelgetik őket.

 

Forrás: 
www.hellomagazine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Luxuskocsik kárpitja struccbőrből - kéknyakú strucctenyésztővel beszélgettünk

A strucc bőrét a krokodilbőr kategóriába sorolják, melyből luxustermékek készülnek, emellett a húsa is prémium minőségű. A kéknyakú struccot választotta gazdálkodása alapjául Nemes Fédra és Müller Gábor, akik tenyésztési és hízlalási céllal tartják az óriás madarakat.

Aktuálisabb, mint valaha - tankolási rendszerek a Bábolnai Gazdanapokon

Aratás közben nem járkálhat el tankolni a kombájn – ezzel minden gazdálkodó tisztában van. A hatósági áras, korlátozottan hozzáférhető üzemanyag komoly kihívás elé állíthatja a mezőgazdaságot, aki pedig nem szeretne emiatt hátrányba kerülni, az tárolókapacitást fejleszt. A 35. Bábolnai Gazdanapokon szeptember 8-10. között erre is találhat megoldást.

Elkeltek a húsmarhák a NAV árverésén

35 millió forintért keltek el azok a húsmarhák, amelyekre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus árverésén lehetett június 24. és 28. között licitálni.

Csak a professzionális mezőgazdaságnak van jövője

Ahogy az erőszakos téeszesítés, úgy a termelőszövetkezetek rendszerváltás utáni erőltetett felszámolása is a hazai szakpolitika hibája volt. Hosszú távon csak a tőkeerős és szakmailag felvértezett gazdasági társaságok életképesek a magyar agráriumban – mondta Horváth Gábor, a társas agrárvállalkozásokat tömörítő MOSZ főtitkára, akivel az idén száz éves Szövetkezeti Világnap alkalmából beszélgettünk.

Növekszik a kereslet a huculokra - Gyepkezelés és génmegőrzés egyben

Az Aggteleki Nemzeti Parkba az 1980-as években kerültek hucul lovak, ahol ma már az ország első számú tenyészete található. A génmegőrzési feladatok mellett a Nemzeti Park Igazgatóság a védett gyepek megtartását, kezelését is a lovak legeltetésével oldja meg. A nemzeti parknál a közelmúltban zárult le több uniós támogatást élvező projekt is, ezek között volt a hucul ménes tartási körülményeit javító program.

Együttműködik a Talentis Agro Zrt és az Állatorvostudományi Egyetem

Az Állatorvostudományi Egyetem és a Talentis Agro Zrt. közötti együttműködési megállapodást írt alá június 29-én Budapesten Sótonyi Péter rektor és Makai Szabolcs vezérigazgató.

Kategóriájában harmadszorra minősült Európa legjobb állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark

Harmadszorra minősült Európa legjobb állatkertjének a 250 és 500 ezer látogatószám közötti kategóriában a Nyíregyházi Állatpark az egyik független állatkerti szakértő felmérése szerint. Az elismeréssel járó díjat kedden adták át a sóstógyógyfürdői látványosságban.

Háromszáz kaptár elpusztítását rendelték el a hatóságok

Az ausztráliai Új-Dél-Wales területén három különböző birtokon találtak a varroa atkával fertőzött méhcsaládokat, mely korábban nem volt jelen a kontinensen. A hatóságok a védő- és megfigyelési zónák kijelölése mellett 300 kaptár elpusztítását rendelték el.

„Sült galamb” magyar fejlesztésű gasztroélmény

Szuvidált galambhús nagy mennyiségben és állandó minőségben: különleges termékkel találkozhatnak a magyar fogyasztók, és számos külföldi piacon is elérhető lehet a nemzetközi termékdíjjal elismert magyar fejlesztés. A gasztronómiai különlegesség ötletgazdáival, Nagy Maricával és Barabás Jánossal Halmos B. Ágnes beszélgetett, a Kistermelők Lapja főszerkesztője.

A hobbiállat-tartókat is megviseli az árak növekedése

Egy állatjóléti alapítvány szerint egyre több ember szorul támogatásra, hogy tápot vehessen a kutyájának/macskájának, és egyre több házikedvenc kerül menhelyre a növekvő költségek miatt.