0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A szervezetünkben rejtőzködő vírusok növényi ellenszerei

Szervezetünkben akár hosszú évtizedekig is bujkálhatnak rendkívül káros vírusok. Miközben alattomosan csak arra várnak és készülnek, hogy színreléjenek és jó nagy felfordulást okozzanak. Ezen vírusok okozta krónikus állapotok, betegségek legtöbbje még a nyugati orvoslás vakfoltjának tekinthető.

A meg nem értettség elkeserítő lehet

Sokan kerülnek a vírusok miatt tűrhetetlen állapotba fizikailag és lelkileg. Ellehetetlenedik a boldogulásuk az életben, úgy érzik nem értik meg őket, ne adj isten még rájuk is süthetik, hogy csak szimulálnak, mert semmilyen eltérést nem találnak a rutin vizsgálatok során. Vannak néhányan, akik téves diagnózist kapnak, amivel próbálnak együtt élni, de sem a magyarázat nem kielégítő, sem a gyógyszerek nem segítenek rajtuk. A gyógyulásukat éppen az teszi teljesen lehetetlenné, hogy nem ismerik fel az okot. A cél a gyógyulás kell legyen, és nem az, hogy valamilyen gyógyszerekkel meghosszabbítsuk a probléma fennállását és a „vegetálást”.

Tehát azok, akik különös, mondhatni megmagyarázhatatlan jeleket (tartósan fennálló, erőteljes fáradtságot, ok nélküli kimerültséget, fájdalmakat, szervi funkciózavarokat etc.) tapasztalnak magukon, jól teszik ha gyanakvással fordulnak a testükben élő vírusok felé.

Hiszen egyértelmű, hogy ha tünetek vannak jelen, akkor oknak is lennie kell, és ha az alapvető diagnosztikai módszerek csődöt mondanak, akkor tovább kell vizsgálódni, mélyebbre kell ásni és megkeresni a megoldást.

Feltárul az igazság

A vírusok olyan picuri (nanométeres) lények, hogy sem szabad szemmel, de még átlagos mikroszkóppal sem láthatók. Képzeljük csak el, hogy ugyanazon a mintán fénymikroszkóppal szemlélve semmi szokatlan, esetleg semmi gyanús nem látható, míg ha elektronmikroszkóp alá kerül, mintha egy ismeretlen világ tárulna a szemünk elé. Ekkor fény derül a turpisságra, és látjuk, hogy tényleg ott csücsülnek a leleplezett vírusok. Sajnos számtalanszor előfordul, hogy azért tanácstalan vagy jut téves következtetésekre sok orvos, mert nem gondolnak arra, hogy ha mindent elvileg rendben találnak, de a páciens mégis szenved, ideje lenne a vírusok után kutatni.

Tegyünk meg mindent az immunrendszerünkért…

…és a nyugodt lelkiállapotunkért. Szinte már közhelyes, de mégis újból és újból meg kell említeni, hogy az immunrendszerünk minden nap nehéz küzdelmet folytat a különféle stresszorok ellen.

Jelen korunkban minden eddiginél több és veszélyesebb ártalomnak van kitéve a testünk. Hálásak lehetünk az immunrendszerünknek, mert nélküle nem sokáig húznánk.

A testünkben randalírozó, szaporodó, portyázó vírusok csak arra várnak, hogy valami rést üssön a pajzson. Mi pedig még szívességet is teszünk nekik azzal, ha a kimerítő munka után nem regenerálódunk, illetve ha kiegyensúlyozatlanul táplálkozunk, fitonutriensekben szegény ételeket fogyasztunk, mérgező anyagokkal érintkezünk etc. Azzal is a malmukra hajtjuk a vizet, amikor megrázó érzelmi traumát élünk át, gyermeket hozunk világra és nem tanuljuk meg kezelni a hétköznapi stresszes helyzeteket. Ezek mind nagyon erős hatások a szervezetre nézve, és valóban nem védhető ki minden, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a vírusok számára jelként szolgálnak az „aktiválódásra”. A vírusok miatt jelentkezhet megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, szülés utáni depresszió, egy egyszerű influenza után krónikussá váló ízületi fájdalmak, esetleg a Lyme- kór kiújulása, stb.

Sikeres elterelés

Egy akut, fertőzéses betegség jó időre megosztja a védekezőrendszer figyelmét és erejét. Itt jön a képbe például az influenza vagy a koronavírus. Míg ezek a vírusok lefoglalják az immunrendszer jelentős részét, a rejtőzködők ezt kihasználva ekkor bújnak elő rejtekükből.

Meg kell jegyezni, hogy mivel a vírusokkal szemben a legfőbb haderőnk a saját immunrendszerünk, felelőtlenség antibiotikummal az értékes véderőt szabotálni.

Az antibiotikummal inkább csak magunkra, pontosabban a szövetségeseinkre támadunk, és nem az ellenségre. Antibiotikumot kizárólag szigorúan indikált esetben szabadna alkalmazni, mivel hatalmas károkat okoz és akár hónapokba is telhet, mire rendeződik a helyzet odabent. Addig pedig sok veszélynek és kellemetlenségnek leszünk kitéve.

Hosszadalmas „lábadozás”

Amikor a jelenlegi koronavírus fertőzés átélése után még több hónappal is különös tüneteket tapasztalunk, esetleg úgy tűnik, mintha valami régebbi dolog kiújult volna, érdemes a testben bujkáló vírusokra gondolni. Szükség esetén további vizsgálatokat kérni a kiderítésére, hogy pontosan mi áll a háttérben.
Egy ilyen esemény (súlyos influenza, covid) hatása olyan a test számára, mintha „időutazott” volna. Ez nem olyan izgalmas, mint ahogy hangzik, éppen ellenkezőleg. Annak, aki átéli olyan, mint egy rémálom.

A rejtőzködő vírusok között vannak szelídebbek és nagyon kegyetlenek. Ettől függően a tüneteket, amelyeket kiváltanak jobb esetben jóval később tapasztaltuk volna, talán csak az életünk vége felé.

Azonban ez a reakció felgyorsult, mert a szemfülesek a jelre aktiválni tudták magukat. Ezért olyan, mint egy időutazás, mert a korábban jó állapotúnak hitt testünk olyan jeleket, tüneteket produkál, amelyeket talán csak 20-30 év múlva tett volna, vagy még később. Ezeket az állapotokat tehát nem az influenza vagy a koronavírus kórokozója váltja ki. Ők nem igazán tehetnek róla, ők csak ott voltak, egy kicsit magukra vonták a figyelmet, és éppen ezzel egyidejűleg történetesen kedveztek másoknak.

Növények, amelyek segítenek felülkerekedni 

szárzeller: bármennyit fogyasztunk, legalább teszünk magunkért. Akinek komoly problémái adódtak, jól teszi, ha megbarátkozik a frissen préselt zellerlével, amiből reggel éhgyomorra ajánlott legalább fél litert elfogyasztani, de még jobb az egy liter. Rendkívül erőteljes tisztító, méregtelenítő, antibakteriális és antivirális hatással bír.

  • fekete áfonya: védi és regenerálja az idegrendszert és segít a méregtelenítésben
  • burgonya: a héjában főtt burgonya könnyű, „földelő” táplálék a testnek, és támogatja a glikogénraktárak feltöltését.
  • édesburgonya: elősegíti a máj méregtelenítését
  • spenót: fontos nyomelemekkel és elektrolitokkal látja el a szervezetet
  • fodroskel: hatóanyagai fokozzák a védekezőerőt
  • kelbimbó: kéntartalmú vegyületei komoly tisztogatást végeznek
  • gyömbér: antibakteriális, antivirális és gyulladáscsökkentő hatású
  • fokhagyma: erősíti az ellenállóképességet, vírusölő hatású
  • zöld és érett banán: a mikrobiom táplálása közben kedvező hatást fejt ki az immunrendszerre, erős vírusölő vegyületeivel támogatja a kórokozók ellen vívott küzdelmünket. A hideg időszakban mérsékelten fogyasszuk, mert intenzíven hűtő hatású.
  • gránátalma: erős méregtelenítő és antioxidáns hatással bír

Az akut fertőző betegségek, esetleg traumák után jelentkező és életünkben sátrat verő panaszok hátterében tehát könnyen lehet, hogy valójában a testünkben élő és rejtőzködő vírusok a felelősek. Ezért a gyógyulás érdekében őket kell felkutatni, célirányosan megtámadni és kiebrudalni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu