Némi kihívást jelent annak a módját megtalálni, hogy minél hosszabban élvezhessük a kerti zöldségek és gyümölcsök frissességét. Itt van 13 ötletes tipp és trükk, amelyek segítenek abban, hogy saját termesztésű termékeket hogyan lehet tárolni a hosszabb eltarthatóság érdekében
2. Szerezzen be légmentesen záródó dobozokat, visszazárható zacskókat, hogy zöldségeit és gyümölcseit nedvességtől és levegőtől mentesen tartsa, megelőzve az idő előtti romlást.
3.Egyes gyümölcsök, például az alma és a banán etiléngázt szabadítanak fel, ami meggyorsíthatja más termékek érését. Ezeket tartsa távol az arra érzékenyektől, például a leveles zöldségektől.
5. Amikor gyökérzöldségeket, például sárgarépát és céklát tárol, rétegezze őket egy száraz homokkal vagy fűrészporral ellátott ládába, hogy fenntartsa a páratartalmat és megakadályozza a fonnyadást.
6. Fagyassza le kis adagokban. A bogyós gyümölcsök és fűszernövények esetében a fagyasztás előtt kis, légmentesen záródó zacskókba vagy dobozokba adagolja őket. Így könnyen lehet majd kezelni, anélkül, hogy a teljes tételt felolvasztaná.
7. Maximalizálja a hűtőszekrényben tárolt gyümölcsök és zöldségek frissességét például etilénelnyelő tasakok és a páratartalom-szabályozó csomagok használatával. Ezek a praktikus kiegészítők csodálatosan meghosszabbítják a kerti termékek élettartamát.
8. Használjon vákuumzárat, hogy eltávolítsa a levegőt a tasakokból vagy dobozokból a lezárás előtt.
10. Annak érdekében, hogy a paradicsom ne veszítse el ízét, szobahőmérsékleten tartsa fejjel lefelé. Ez megakadályozza a nedvesség kijutását a szár hegén keresztül.
11. Ha már megfonnyadtak a zöldségek, néhány percre jeges vízbe áztatva új életre kelnek. Felfrissülnek és visszanyerik ropogósságukat.
13. Figyeljen a felhasználás sorrendjére a kamrában és a hűtőszekrényben. Jelölje meg termék a vásárlási vagy betakarítási dátumát, és először a legrégebbit fogyassza el a hulladék csökkentése érdekében.