0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 20.

5 ok arra, miért fogyasszunk étcsokoládét

Nem csak szívünk egészségét segít megőrizni, de még a fogyást is gyorsíthatja ez a keserédes finomság.

Magas nyerskakaó- és alacsony cukortartalmának köszönhetően éles vonalat kell húznunk az étcsokoládé és a többi csokoládéfajta között – hívja fel a figyelmet az india.com. Markánsabb ízvilágú, hiszen nagyobb százalékban tartalmaz nyerskakaót, és mivel ezáltal kevesebb feldolgozási procedúrán megy keresztül, jobban megőrzi a kakaóbab antioxidáns-tartalmát illetve jellegzetes ízét.

Kevesebb cukrot tartalmaz, így aztán kevésbé édes, mint a tej- vagy a fehércsokoládé.

Lássuk, milyen szerepet játszik az egészséges életmód részeként.

Súlyvesztés

A mértékkel fogyasztott étcsokoládé még a fogyókúrát is felgyorsíthatja. Egyszeresen telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően gyorsítja az emésztést, növelve az elégetett kalóriák számát.

Diabétesz

Az étcsokoládéban lévő flavonoidok csökkenthetik a vércukorszintet, továbbá segíthetik a sejteket az inzulin felhasználásában.

Agyműködés

Növeli az agy és a szív irányába áramló vérmennyiséget, ezáltal javítva a kognitív funkciókat.

Emellett tartalmaz olyan vegyületeket, melyek stimulálják az agyat, hogy endorfint bocsásson ki, ez pedig javítja a kedélyállapotot.

 

Antioxidáns hatás

Gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek felvenni a harcot a szabad gyökökkel. A szabad gyökök betegségeket idézhetnek elő, felgyorsíthatják az öregedést, sőt, még a rák kialakulásában is szerepet játszanak, így elengedhetetlen, hogy antioxidáns-hatású élelmiszerek fogyasztásával segítsük szervezetünket.

Szív-és érrendszeri betegségek

Az étcsokoládé flavanolokban gazdag, ezek fogyasztása pedig jótékony hatással van a szívre. Erősíti az ereket, segít meggátolni, hogy a fehér vérsejtek az érfalakra tapadjanak, ezáltal csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.

Mire figyeljünk az étcsokoládé vásárlásakor

Adalékanyagok

Tartalmazzon minél kevesebb adalékanyagot, tejszárazanyagot, mesterséges ízesítőt, tartósítószert.

Cukor

Minél kevesebb az étcsokoládé cukortartalma, annál egészségesebb.

Egy 100 grammos tábla csokoládé cukortartalma ne haladja meg a 13 grammot, ha ebből összesen két kockát fogyasztunk, napi cukorbevitelünk nem fogja meghaladni az egy evőkanálnyit.

Mérték

Ne feledkezzünk meg a mértéktartásról, hogy az étcsokoládé egészséges életmódunk részese lehessen.

Forrás: india.com

Magazin ajánló: