0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Milyen meleg legyen bent kisállatai számára?

A hideg beálltával a fűtési szezon is elkezdődik, ez pedig négylábú kedvenceinkre is hatással van. De mi az ideális hőfok szőrös lakótársaink számára?

Általánosságban elmondható, hogy kutyák és macskák testhőmérséklete magasabb, mint az emberi szervezeté, nagyjából 38-39 Celsius fok. Egészségük szempontjából elengedhetetlen, hogy hőmérsékletük ezen a tartományon belül mozogjon – figyelmeztet a nottinghampost.com.

A jó hír az, hogy hogy a legtöbb kisállat komfortosan érzi magát a 18-20 fokos lakásban, ugyanakkor fajtánként ezzel kapcsolatban is vannak eltérések.

A vastagabb bundájú négylábúak, például a huskyk vagy a közkedvelt norvég erdei macskák jobban tolerálják a hűvösebb környezetet, ellentétben rövidebb szőrű társaikkal.

Emellett az állat kora is meghatározza, hány fokban érdemes tartani. Ha már idősebb házikedvencünk, érdemes feljebb tekerni a fűtést, hiszen ilyenkor már nehezebben szabályozza szervezete a testhőmérsékletet.

Figyeljünk oda a viselkedésbeli változásokra

Ne hunyjunk szemet afelett, ha bármi eltérést észlelünk a kisállat megszokott viselkedésében! Ezzel ugyanis azt is jelezheti, nem megfelelő számára az otthon hőmérséklete.

Ha gyakran igyekszik a fűtőtest mellé kuporodni, vagy pedig pihenés közben minél kisebbre próbálja összehúzni magát, az nagy valószínűséggel azt jelenti, fázik.

Ha pedig a szokásosnál többet liheg vagy fáradékony, az arra utal, túl meleg van számára a lakásban.

Forrás: nottinghampost.com

Magazin ajánló: