0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Nyári karácsonyi partik fűszerbeszállítói

Ausztráliában karácsonykor nyár van, így a hagyományos sült zöldségekkel tálalt pulyka mellett a BBQ is egyre divatosabb. A sültekhez leginkább zsályát, rozmaringot, kakukkfüvet társítanak.

karácsony, csillag, tenger

Az Ausztrália déli részén, Heathertonban működő Butler Market Gardens kertészetben egész évben termesztenek fűszernövényeket, illetve európai és ázsiai zöldségféléket. A hatodik generációs gazdaság folyamatosan fejleszti a technikai hátteret és a technológiát, így a betakarított árut még aznap feldolgozzák és piacra szállítják. Különböző kiszerelésekben értékesítenek.

fűszer, doboz, petrezselyem, koriander
Illusztráció

Az Európában ismert petrezselyem, oregánó, majoránna, kakukk­fű, rozmaring mellett curryt, limelevelet, thai bazsalikomot és vietnami mentát is termesztenek. A bővülő választékukban jelenleg húszféle friss fűszernövény található, amiket kötegelten vagy kis dobozokban kínálnak.

Karácsony környékén megháromszorozódott a termékek kereslete, a legtöbb korianderből, petrezselyemlevélből, bazsalikomból, mentából, kaporból és metélőhagymából fogyott.

Ausztráliában karácsonykor nyár van, így a hagyományos sült zöldségekkel tálalt pulyka mellett a BBQ is egyre divatosabb, és a sült húsokhoz salátát fogyasztanak. A sültekhez leginkább zsályát, rozmaringot, kakukkfüvet, a salátákhoz inkább lágyabb ízű fűszereket, bazsalikomot, kaprot és koriandert társítanak.

Tizenhatféle kötegelt friss zöldséget is kínálnak, a hagyományos sárgarépa mellett lila répát, négyféle céklát, újhagymát és rebarbarát. Az ázsiai zöldségeket, a pak choit, kínai brokkolit kötegelve, de zacskókba csomagolva is árulják. Kínálatukban bio minősítésű brokkoli, cukkini és zellerszár is található.

Évente összesen 13 millió egységet értékesítenek Melbourne- ben a nagybani zöldségpiacon, onnan jutnak el termékeik Ausztrália többi államába.
zöldségek, répa, cékla, burgonya
Illusztráció

Ajánljuk még:

Saját építésű kisgép

Év végén is keresik a friss spárgát

Forrás: hortidaily.com, butlermarketgardens.com.au

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: