0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. október 21.

Ki ne dobja a gránátalma héját! Több haszna van, mint gondolná

Nem csak héja alatt rejt kincset a gránátalma: az apró magvakat fedő réteg megfelelő felhasználásából ugyanis számos egészségügyi előnyünk származhat.

gránátalma

Ragyogó bőr

Fakó, sápadt bőrrel küzd? Akkor már biztosan botlott bele gránátalmát tartalmazó kozmetikumba a drogériák polcain. Nem véletlen, hiszen

a héjak segíthetnek kiszűrni a káros UV sugarakat valamint ösztönözni a kollagéntermelést.

Ezek a folyamatok pedig elengedhetetlenek annak érdekében, hogy arcbőrünk egészségesen ragyoghasson.

Emésztéssegítő

A gránátalma héja rostot tartalmaz, mely jótékony hatással van az emésztésre. A rostoknak köszönhetően garantálható a bélmozgás folyamatossága, az egészséges bélmikrobióma.

Hogyan készítsük el?

gránátalma deszkán késsel

Az alábbi módon egyszerűen készíthetünk otthon gránátalma héjából port.

Távolítsuk el az összes magot a héjról.

Szárítsuk ki a héjakat. Ezt legegyszerűbben úgy érhetjük el, ha 2-3 napig olyan helyen tartjuk, például közvetlenül ablak mellett, ahol direkt módon éri napfény.

Helyezzük a héjakat egy nagy teljesítményű turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Őröljük addig, amíg finom por állagot el nem érünk.

Tároljuk szobahőmérsékleten, légmentes dobozban.gránátalma deszkánEz is érdekelheti:

Hány vegetáriánus él a Földön?

Valóban veszélyes rajtahagyni a héjat a sárgarépán?

Forrás: healthshots.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.