0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Hány vegetáriánus él a Földön?

Friss felmérés készült az étkezési szokásokról, amelyből kiderült, mennyien követik a vegetáriánus étrendet.

Vegetáriánusnak lenni azt jelenti, hogy tartózkodunk a hús és minden olyan dolog fogyasztásától, mely hús melléktermékéből készült.

A vegetáriánus és vegán étrendet követők száma világszerte növekszik.

Az emberek különböző okokból, például étrendi preferenciák, egészségügyi problémák, vallási meggyőződés vagy az állatokkal szembeni erőszakmentesség miatt választják a húsmentes étkezést.

A CEOWORLD magazin felmérése szerint 2024-ben továbbra is Indiában lesz a legmagasabb a vegetáriánusok aránya. Az indiai válaszadók mintegy negyede számolt be arról, hogy vegetáriánus étrendet követ, míg az Egyesült Királyságban ez az arány csak tíz százalék. Indiában a vegetarianizmus gyökerei a kultúrában és a vallásban keresendők, különösen a hinduk, dzsainák és buddhisták körében, akik az állatokkal szembeni erőszakmentességet hirdetik.

Az ország vegetarianizmusa tükrözi a mezőgazdaság összetételét is, mivel a termékeny földeknek köszönhetően bőséges a növényi eredetű élelmiszerek kínálata. A túlnyomórészt vegetáriánus étrend különböző gabonafélékből, hüvelyesekből, zöldségekből, gyümölcsökből és fűszerekből áll, amelyek együttesen gazdag konyhát alkotnak. Az utóbbi időkben az egészségügyi és környezetvédelmi aggályok tovább ösztönözték ezt a trendet. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden indiai követi a vegetáriánus étrendet, és az ország a világ egyik legnagyobb kulináris változatosságával büszkélkedhet.

Mexikó és Brazília következik a sorban. Mindkét ország a közelmúltban növelte a vegetáriánus és vegán húspótlók gyártását az étkezési igények kielégítésére.

Mexikó a második helyen áll a vegetáriánusok legmagasabb arányával rendelkező országok között, mely az állatok jogaiért és a környezetvédelmi megfontolásokért kiálló mozgalmak növekedésének köszönhető.

A tradicionális mexikói konyha jellemzően a hús körül forog, a marha-, a csirke- és a sertéshús a leggyakrabban használt alapanyaga. Az ország élelmiszeripara azonban egyre inkább befogadja a növényi alapú étrendet.

Mexikó mezőgazdasági ágazata is támogatja ezt a változást, hiszen az országban bőségesen termeszthető bab, kukorica, chili, avokádó és paradicsom.

Forrás: ceoworld.biz

Magazin ajánló: