A termőhely nagymértékben meghatározza a végtermék ízét, illatát és a minőségét. Mindkét termék előállításához nagyon komoly élettani és technológiai folyamat tartozik, éppen ezért komoly szakmai tudás és tapasztalat szükséges.
A Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon 2004-től van lehetőségünk ezeket a különböző termőhelyekről származó újborokat és sajtokat megkóstolni, illetve megtalálni az egymáshoz illő termék-kombinációkat.
Az újbor- és sajtfogyasztás kultúrájának fejlesztését tűztük ki célul. Visszatekintve az immár tizenhét évre, úgy tapasztaljuk, ezt elértük. Mindez abban is látszik, hogy egyre több a kiváló újbor és sajt, ráadásul közben a fogyasztás is nőtt. Komoly szakmai fejlődést tapasztalunk mind a technológiában, mind pedig a készítési módokban. Mindez, kiváltképp a sajttermelők számának növekedésében nyilvánult meg.
Bővebb információ valamint jegyvásárlás itt érhető el.