0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Eljött a magyar húsipar ideje

Dr. Nobilis Márton a VI. Húsipari Szakmai Napon kifejtette, miért fontos a húsipar fejlesztése.

A növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium államtitkára a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Kifejtette, az élelmiszeripar egy kulcsfontosságú stratégiai ágazata Magyarországnak, hiszen az ország szuverenitását is erősíti. Ezért is döntött úgy a magyar kormány, hogy

ebben az uniós ciklusban a korábbi 468 milliárd forint támogatást 750 milliárd forintra emeli.

Ez egy hatalmas lehetőség az ágazat szereplői számára – tette hozzá az államtitkár.

Dr. Nobilis Márton kifejtette, a húsipar szempontjából is szükségesek fejlesztések. Forrást kell biztosítani a technológiai megújítására, a fenntarthatóság fejlesztésére, az élelmiszer-minőségre és az élelmiszer-biztonságra. Az ágazat nehézségeinek megoldását a terület szereplői közötti együttműködés és összefogás segítheti. Az agrártárca külön figyelmet fordít a megfelelő és jól felkészült szakemberek képzésére is. Ezt a célt támasztja alá a 2020-ban létrejött Agrárszakképző Centrumok kialakítása is.

A fejlesztési területek kombinálása lehetőséget teremthet a magyarországi húsipar versenyképességének és fenntarthatóságának növelésére a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt

– fűzte hozzá az államtitkár.

hús

Ez is érdekelheti:

Vadat, halat egész évben

Új módszerrel szűrhetők a hamis mézek

Forrás: AM közlemény

Magazin ajánló: