A növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium államtitkára a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten.

Kifejtette, az élelmiszeripar egy kulcsfontosságú stratégiai ágazata Magyarországnak, hiszen az ország szuverenitását is erősíti. Ezért is döntött úgy a magyar kormány, hogy
Ez egy hatalmas lehetőség az ágazat szereplői számára – tette hozzá az államtitkár.
Dr. Nobilis Márton kifejtette, a húsipar szempontjából is szükségesek fejlesztések. Forrást kell biztosítani a technológiai megújítására, a fenntarthatóság fejlesztésére, az élelmiszer-minőségre és az élelmiszer-biztonságra. Az ágazat nehézségeinek megoldását a terület szereplői közötti együttműködés és összefogás segítheti. Az agrártárca külön figyelmet fordít a megfelelő és jól felkészült szakemberek képzésére is. Ezt a célt támasztja alá a 2020-ban létrejött Agrárszakképző Centrumok kialakítása is.
– fűzte hozzá az államtitkár.
Ez is érdekelheti: