0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Ezeket tüntesse el konyhájából, hacsak nem szeretne zsírpárnákat

Egy pár falat ebből, néhány harapás abból, és egy szempillantás alatt túl is léptük napi ajánlott kalóriabevitelünket. Az alábbi egészségtelen harapnivalók ráadásul még anyagcserénkre is végzetes csapást mérhetnek.

A testünkben láncreakciót elindítva ez akár anyagcserezavarokhoz, és nemkívánatos zsírpárnák megjelenéséhez is vezethet.

A burgonyachips gyors felszívódású szénhidráttartalma pedig vércukrunkat is az egekbe repíti, lévén, hogy 60-as glikémiás indexszel rendelkezik.

A gyakori vércukorszint-ingadozás szintén a testsúlynövekedés egyik kiváltó oka lehet.

Feldolgozott húsok

kolbász

Számos húsalapú ropogtatnivaló található az üzletek hűtőpultjaiban: snack kolbászkák, virslik, különböző felvágottak tömkelege közül válogathatunk. Bármennyire is ízletesek, összetevőik listája semmi jóval nem kecsegtet. A feldolgozott húsáruk ugyanis

bőven tartalmaznak sót és telített zsírsavakat. Utóbbiak rendszeres fogyasztása pedig az inzulinrezisztencia, a gyulladásos folyamatok melegágya lehet,

melyek lassuló anyagcserét és pluszkilókat hoznak magukkal. A legtöbbször silány minőségű részek felhasználásával készült feldolgozott húsáruk ráadásul tele vannak tartósítószerekkel, nitrátokkal. Nem csoda, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már jó ideje megkongatta a vészharangokat potenciálisan rákkeltő hatásuk végett.

Ha gyors energialöketet biztosító ropogtatnivaló után nézne, válasszon inkább természetes, nem feldolgozott, rostban gazdag finomságokat, például zöldségeket, gyümölcsöket!

gyümölcssaláta

Ez is érdekelheti:

„Trendriadó”: ezek lesznek 2024 legdivatosabb élelmiszerei

10 intő jel, hogy rosthiányban szenved

 

Forrás: shefinds.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.