Feldolgozott élelmiszerek. Melyek ezek?
Először is érdemes egy kicsit részletesebben kifejteni, hogy pontosan melyek a feldolgozott élelmiszerek.
Tehát mindenféle élelmiszert el kellene kerülnünk? Fontos figyelembe venni, hogy a feldolgozott élelmiszerek között vannak jobbak és vannak egészen károsak is. Egy zacskós chipset és egy jó minőségű sajtot nem lehet egy lapon említeni, holott mindkettő feldolgozott élelmiszernek számít.
Amikor az élelmiszereket feldolgozzák, a folyamat során az ételből kivonhatnak bizonyos tápanyagokat, vagy más összetevőt adhatnak hozzá. De ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen. Minden az összetevőktől és a feldolgozás módjától függ és attól, hogy mennyit fogyasztunk belőle.
Megéri böngészni a hozzáadott anyagok listáját
A fagyasztott élelmiszerek között vannak bátran fogyasztható feldolgozott zöldségek, de ezt például a mirelit pizzáról már nem állíthatjuk, mert telis-tele van mindenféle olyan anyaggal, ami nem tesz jót a szervezetünknek. De konzerv és konzerv között is nagy különbségek lehetnek, mert vannak közöttük natúr zöldségek, de olyanok is, melyekhez rengeteg sót vagy cukrot használtak fel az elkészítés során, ilyen például a kukoricakonzerv.
A sonkák, felvágottak és feldolgozott húsok esetében is legyünk óvatosak.