Ez utóbbiak már a nagyon feldolgozott kategóriába tartoznak. Ide tartoznak még a chipsek, a zacskós levesek, az instant ételek is. További súlyosbító tényező, hogy ezekből mértéktelen mennyiséget meg tudunk enni, szinte abbahagyhatatlanok, az agyunk nem húzza meg a vészféket.
Érdemes tehát az összetevők listáját alaposan átnézni és legyünk gyanakvók a hónapokon át polcokon heverő élelmiszerekkel kapcsolatosan.
Elvonási tünetek után fellendülés
De mi történik, ha csökkenteni kezdjük a magasan feldolgozott élelmiszerek fogyasztását? Lesz néhány változás. Először ingerlékenység vagy fáradtság léphet fel.
Ez talán nem tűnik egészségügyi előnynek, de előfordulhat, ha kevesebb cukros és sós ételt eszünk, pont mintha elvonási tüneteink lennének.
Ugyan ez a helyzet a gyomorral is. A több rostban gazdag étel fogyasztásakor puffadtnak érezhetjük a gyomrunkat, akár gyomorgörcsöket is tapasztalhatunk.
a szervezetünk energikusabb lesz, jobb lesz a koncentrációs képességünk, és a hangulatunkra is pozitívan hat, továbbá csökken a testsúlyunk és még aludni is jobban lehet. Ezek miatt az előnyök miatt valóban érdemes jól megválasztani az élelmiszereket.
Ez is érdekelheti:
Ezeket tüntesse el konyhájából, hacsak nem szeretne zsírpárnákat