0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. november 9.

Ezekből a fűszerekből tegyen a kávéjába, hogy jobban fogjon az agya

Sokat tehetünk a mentális és az agyi egészségünkért például étrendünk megváltoztatásával, vagy fejtörő játékokkal is. Egy neurológus szerint az is segíthet, ha az alábbi öt fűszer közül választunk egyet a reggeli kávénkhoz.

Dr. Brandon Crawford, az agyi egészségre és az agy gyógyulására szakosodott neurológus nemrég elárulta a Shefinds online életmód magazinnak, hogy melyik az az öt fűszer, mely segíthet felturbózni a reggeli kávé hatását, és hozzájárulhat a kognitív képességek megtartásához, javításához.

kávé fűszer kognitív képességek

Fahéj

A fahéj egy igen ízletes hozzávaló bármilyen típusú kávéhoz, és jelentős antioxidáns forrás is az idegrendszer számára, mely véd az oxidatív stressztől. Crawford hozzátette: „A fahéj emellett képes a vércukorszintet is szabályozni, ami kritikus fontosságú a kognitív képességek fenntartása szempontjából, illetve a neurodegeneratív betegségek megelőzéséhez is.”

Kurkuma

A sárga színű fűszer titka az kurkumin nevű aktív összetevője. Ez híres gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásáról, így csökkentheti az agyban lévő gyulladást valamint az oxidatív sérüléseket. Ez utóbbi két állapot növelheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatot.

„A kurkumin növeli az agyi eredetű növekedési faktor (BDNF) hormon mennyiségét, melynek hatására több új idegsejt alakult ki, és segít leküzdeni a különféle degeneratív agyi folyamatokat”

– magyarázta Crawford.

Forrás: Shefinds

Magazin ajánló: