Dr. Brandon Crawford, az agyi egészségre és az agy gyógyulására szakosodott neurológus nemrég elárulta a Shefinds online életmód magazinnak, hogy melyik az az öt fűszer, mely segíthet felturbózni a reggeli kávé hatását, és hozzájárulhat a kognitív képességek megtartásához, javításához.
Fahéj
A fahéj egy igen ízletes hozzávaló bármilyen típusú kávéhoz, és jelentős antioxidáns forrás is az idegrendszer számára, mely véd az oxidatív stressztől. Crawford hozzátette: „A fahéj emellett képes a vércukorszintet is szabályozni, ami kritikus fontosságú a kognitív képességek fenntartása szempontjából, illetve a neurodegeneratív betegségek megelőzéséhez is.”
Kurkuma
A sárga színű fűszer titka az kurkumin nevű aktív összetevője. Ez híres gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásáról, így csökkentheti az agyban lévő gyulladást valamint az oxidatív sérüléseket. Ez utóbbi két állapot növelheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatot.
– magyarázta Crawford.