0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A címkén túl: 4 egészségesnek hitt étel, mely valójában többet árt, mint használ

Manapság élelmiszergyártók ezrei kínálják portékáikat, okos marketinggel hátuk mögött, ám sokszor annál kevesebb tudományos háttérrel. Nem csoda, hogy gyakran még a leginkább egészségtudatos vásárlókban is felmerül a kérdés: mit válasszak a polcról?

Az egészségtudatos termékek ipara egyre csak növekszik, szinte naponta jelennek meg új hívószavak a termékcímkéken. Mentes, csökkentett – párat a kosarunkba helyezünk, és már meg is nyugtattuk lelkiismeretünket, hiszen egészségtámogató döntést hoztunk. Ám a képlet korántsem ilyen egyszerű, az egészségesnek gondolt címke néha ugyanis nem több, mint egyszerű reklámfogás.

egészséges élelmiszer

Dr Michael Mosley, akinek nevéhez az időszakos böjt népszerűvé tétele köthető, megosztotta a Mirror-ral, mi az a 4 leginkább keresett, egészségesnek vélt élelmiszer, melyet valójában jobb elkerülni.

Zöldségchips

Sokan úgy gondolják, jobb választás, mint a burgonyachips. Ám valójában szinte semmivel nem jobb a hagyományos verziónál. A vékonyra szelt zöldségeket legtöbbször ugyanis

pont ugyanúgy sütik ki napraforgó olajban, mint a burgonyát.

A szakember azt javasolja, ha ropogtatnánk valamit, inkább válasszunk olajos magvakat vagy nyers zöldségeket.

zöldség chips

Alacsony zsírtartalmú termékek

Az „alacsony zsírtartalmú” címke a fogyni vágyók legnagyobb fegyvereként híresült el. Pedig a csökkentett zsírtartalom a hidelmekkel ellentétben nem feltétlenül eredményez egészséges terméket. A probléma onnan ered, hogy

a zsírtartalom csökkentése során az élelmiszer tápanyagtartalmának jelentős része elvész.

Emellett az ízélmény javítása érdekében gyakran adnak hozzá ízfokozót, sőt, sokszor még cukrot is. Ez pedig egészségesnek kicsit sem mondható terméket eredményez, melyet jobb a polcon hagyni.

krémsajt

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ mirror.co.uk

Magazin ajánló: