0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 10.

A 10 legveszélyesebb hiba, melyet gyakran elkövetünk konyhánkban

Miután elvégeztük a bevásárlást, konyhánk válik az élelmiszer-biztonság első számú színterévé. Ezért aztán kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk bizonyos aranyszabályokkal, hogy véletlenül se veszélyeztessük saját és családunk egészségét.

Meleg ételt teszünk a hűtőbe

Ha úgy tesszük hűtőbe az elkészült ételt, hogy nem hagytuk kihűlni, nagyobb eséllyel fog az úgynevezett hőmérsékleti veszélyzónába kerülni. Ez az a tartomány, mely leginkább kedvez a baktériumok elszaporodásának. Leggyorsabban +30 és +40 Celsius fok közötti hőmérsékleten teszik ezt.

Adagoljuk kisebb tárolóedényekbe az elkészült ételt, vékonyabb rétegekben, így gyorsan kihűl és már be is kerülhet a hűtőszekrénybe.

Fontos, hogy a hűtő ne legyen túlzsúfolva, úgy ugyanis kevésbé tud keringeni a levegő, mely magasabb hőmérsékletet eredményezhet.

Nem mosunk elég alaposan kezet

kézmosás

Evidensnek hat, sokszor mégis csak felületesen végezzük el. Meleg, bő vízzel mossuk kezeinket, használjunk antibakteriális szappant. Ha biztosra szeretnénk menni, kefét is használjunk körmeink tisztításához.

A Nébih portálja további hasznos információval szolgál otthonunk élelmiszer-biztonsági intézkedéseiről.
Ez is érdekelheti:
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ runningtothekitchen.com, Nébih

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.