A kakaómentes csokoládénak mostanában nagy a divatja – írja a Foodnavigator. A kakaóbab-termesztése és szállítása ugyanis számos aggodalomra adhat okot: erdőirtás, magas szén-dioxid-kibocsátás, sőt humanitárius problémák is terhelik. Épp ezért

Forrás: Freepik
Eddig is számos összetevővel kísérleteztek a csokoládé ízének, állagának és megjelenésének újraalkotásához, például gabonával, szentjánoskenyérrel, tigrismogyoróval. Most pedig egy régi-új édesség-alapanyagot talált egy egyesült királyságbeli induló vállalkozás.
Hogyan készül csokoládé lóbabból?
Becslések szerint évente 740 tonna lóbabot takarítanak be az Egyesült Királyságban, ahol a csokit kakaómentesen újragondoló új cég, a Nukoko székhelye található. Az induló vállalkozás olyan technológiát fejlesztett ki, amely ezt a babféleséget csokoládévá alakítja.