Ha felvágva tennénk el
Ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy citromlevet facsarunk rá, majd pedig légmentes tároló dobozban hűtőbe tesszük. Így a megkezdett barack még pár nappal később is fogyasztható.
Ha eltennénk későbbre

Fagyasztott barackkal jó eséllyel nem találkozunk az élelmiszerüzletek pultjaiban. Ezért, ha lekvár helyett így tennénk el későbbre, otthon kell „elkészítenünk”.
Első lépésként mossuk meg alaposan a gyümölcsöt, majd alaposan itassuk fel róla a nedvességet. Nem szükséges meghámozni, hiszen miután majd kiolvad, a héj egyszerűen lehúzható róla. Vágjuk fel egyenlő szeletekre, így jóval könnyebben kiolvad. Helyezzük a szeleteket egy tepsire vagy alkalmas tálra, tegyük be a fagyasztóba, addig, amíg meg nem fagynak a barackszeletek. Ezután tegyük őket zacskóba, majd vissza a fagyasztóba, ahol akár fél évig is elállnak. Ha biztosra szeretnénk menni, tegyük dupla fagyasztózacskóba.
A fagyasztott barack jó alapanyag smoothiekhoz, süthetünk vele például muffint vagy szinte bármilyen gyümölcsös süteményt, akár télen is.
Fotók: Freepik