0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 10.

Barack-barát tippek – ha így tárolod, biztosan friss marad!

Nyakunkon a nyár és vele együtt a lédús vitaminbombák ideje. Íme, néhány tipp, hogy a lehető legmegfelelőbben tárolhasd a megvásárolt barackokat!

Ha felvágva tennénk el

A szeletelt vagy félbe vágott barack – csak úgy, mint az avokádó – az oxidáció hatására gyorsan bebarnul.

Ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy citromlevet facsarunk rá, majd pedig légmentes tároló dobozban hűtőbe tesszük. Így a megkezdett barack még pár nappal később is fogyasztható.

nektarin

Ha eltennénk későbbre

barack smoothie
Fotó: Freepik

Fagyasztott barackkal jó eséllyel nem találkozunk az élelmiszerüzletek pultjaiban. Ezért, ha lekvár helyett így tennénk el későbbre, otthon kell „elkészítenünk”.

Sőt, fagyasztott barack még nyáron is fogyasztható: kellemesen hűsítő nassolnivalót nyújt.

Első lépésként mossuk meg alaposan a gyümölcsöt, majd alaposan itassuk fel róla a nedvességet. Nem szükséges meghámozni, hiszen miután majd kiolvad, a héj egyszerűen lehúzható róla. Vágjuk fel egyenlő szeletekre, így jóval könnyebben kiolvad. Helyezzük a szeleteket egy tepsire vagy alkalmas tálra, tegyük be a fagyasztóba, addig, amíg meg nem fagynak a barackszeletek. Ezután tegyük őket zacskóba, majd vissza a fagyasztóba, ahol akár fél évig is elállnak. Ha biztosra szeretnénk menni, tegyük dupla fagyasztózacskóba.

A fagyasztott barack jó alapanyag smoothiekhoz, süthetünk vele például muffint vagy szinte bármilyen gyümölcsös süteményt, akár télen is.

Amíg pedig szezonja van, frissen is turmixolhatjuk például sárgadinnyével, szeletelhetjük házi krémtúróra, zabkására, kókuszos chia- vagy tápiókapudingra is – a lehetőségek tárháza végtelen!

reggeli

Fotók: Freepik

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/tasteofhome.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.