Sorbet
A sorbet tulajdonképpen gyümölcsfagylalt, tejterméket egyáltalán nem tartalmaz. Könnyű, friss hűsítő, mely magas gyümölcstartalmának köszönhetően értékes vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.
Ám vigyázzunk: a legtöbb sorbet nagy mennyiségben tartalmaz hozzáadott cukrot is!
Ha egészséges gyümölcsfagylaltot ennénk, készítsünk „nice cream”-et: ez nem más, mint banánfagylalt. A „nice cream” néven ismertté és népszerűvé vált desszert tulajdonképpen fagyasztott banán, melyet nagy teljesítményű turmixgéppel fagyiállagúvá varázsolunk. Ugyanolyan krémes, mint a hagyományos fagylalt, de nem tartalmazza annak adalékanyagait. Szórhatunk rá magokat, magvajat, cukormentes csokoládédarabokkal is feldobhatjuk a finom és egészséges desszertet.

Mi a helyzet a „mentes” fagyikkal?
A diétázók már számos mentes fagylalt közül válogathatnak, legyen szó cukorról, laktózról vagy gluténről, de a zsírcsökkentet fagyik is keresettek. Bár ezek jó megoldást nyújthatnak például cukorbetegek vagy laktózérzékenyek számára, a dietetikusok hangsúlyozzák,
„Nem igazán ajánlom a mentes fagylaltokat, mivel ezek azt az illúziót keltik, hogy bármennyit meg lehetne enni belőlük. Ez korántsem igaz, hiszen
Sőt, a közhiedelmmel ellentétben a vegán fagylalt sem támogatja jobban egészségünket, hiszen az legtöbbször kókuszzsírt tartalmaz, mely ugyanannyi telítettzsírsav-tartalmat eredményez, mint a tejes fagylalté” – mondta Frances Largeman-Roth a Today-nek.