0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 9.

Áfonyás torta mézzel

Ezt a receptet bármely évszakban elkészíthetjük, hiszen fagyasztott áfonyát is használhatunk hozzá.

A friss áfonya kedvelői természetesen nyugodtan válasszák a frisset, melyet manapság a piacon szinte tavasztól késő őszig be lehet szerezni. Bármely opciót választjuk, az áfonyás torta mézzel biztosan népszerű lesz az édesszájúak körében.

A tortát érdemes délelőtt elkészíteni, ha délutánra vendégeket várunk. Bár a sütési időt megspóroljuk, a tortának legalább két órát kell a hűtőben pihennie, hogy a krém szépen megdermedjen. 

AI-generált illusztráció
Forrás: usman maqsood ,Pixabay

 

Tálalás előtt néhány friss áfonyaszemmel és friss mentalevéllel díszíthetjük a torta tetejét.

Áfonyás torta mézzel recept

Hozzávalók:
  • 1 három részre vágott torta alap
  • 25 dkg áfonya
  • 500 ml tejszín
  • 2 csomag krémsajt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál méz
  • áfonyalekvár
Elkészítés:

Az áfonyát lecsepegtetjük, majd az első tortalapot megkenjük lekvárral, és köré tortagyűrűt helyezünk. Ezután a többi hozzávalót egy tálban addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. A krémsajtos-tejszínes krém harmadát az első lapra kenjük, a második harmadot a másodikra, és ugyanígy járunk el a harmadik lappal is. A kész tortát ezután legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezután tálalható! Jó étvágyat hozzá!

Ajánljuk még:

Krumplileves mézzel és almával

Gyógynövényes méz és üdítőital alap

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: