A friss áfonya kedvelői természetesen nyugodtan válasszák a frisset, melyet manapság a piacon szinte tavasztól késő őszig be lehet szerezni. Bármely opciót választjuk, az áfonyás torta mézzel biztosan népszerű lesz az édesszájúak körében.
A tortát érdemes délelőtt elkészíteni, ha délutánra vendégeket várunk. Bár a sütési időt megspóroljuk, a tortának legalább két órát kell a hűtőben pihennie, hogy a krém szépen megdermedjen.

Forrás: usman maqsood ,Pixabay
Tálalás előtt néhány friss áfonyaszemmel és friss mentalevéllel díszíthetjük a torta tetejét.
Áfonyás torta mézzel recept
Hozzávalók:
- 1 három részre vágott torta alap
- 25 dkg áfonya
- 500 ml tejszín
- 2 csomag krémsajt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
- 1 evőkanál méz
- áfonyalekvár
Elkészítés:
Az áfonyát lecsepegtetjük, majd az első tortalapot megkenjük lekvárral, és köré tortagyűrűt helyezünk. Ezután a többi hozzávalót egy tálban addig keverjük, amíg sűrű masszát nem kapunk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. A krémsajtos-tejszínes krém harmadát az első lapra kenjük, a második harmadot a másodikra, és ugyanígy járunk el a harmadik lappal is. A kész tortát ezután legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezután tálalható! Jó étvágyat hozzá!
Ajánljuk még:
Krumplileves mézzel és almával
Gyógynövényes méz és üdítőital alap