0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 9.

Krumplileves mézzel és almával – egy egyszerű ínyencség

Furcsának tűnhet az alábbi recept a benne lévő méz és alma miatt, azonban érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert a méz egészséges, amennyiben nem visszük túlzásba a fogyasztását! Az ízek élvezői egész biztosan nem fognak csalódni!

krumpli lábas konyha

Recept krumplileveshez almával és mézzel

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 savanykás alma
  • 3 sárgarépa
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • Zöldségleves alap (opcionális)
  • 1 pohár tejszín
  • Egy kanál Curry
  • Enyhe fűszeres ecet
  • Egy kanál méz
  • 2 db sütnivaló kolbász (10-10 dkg)
  • Só, bors, petrezselyem

Elkészítés

A krumplit, almát, sárgarépát és vöröshagymát kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockázott hozzávalókat, és ha van zöldségleves alapunk, azzal felöntjük, ha nincs, ez nem jelent problémát, akkor vizet adunk hozzá, hogy ellepje a hozzávalókat.  Adjuk hozzá a babérlevelet, és hagyjuk kb. 20 percig főni.  Ezután a megfőtt hozzávalókat burgonyatörővel összetörjük. Amennyiben teljesen csomómentesre szeretnénk, turmixolhatjuk is, de a részemről inkább a “durvább” változatot ajánlom.

Ezután a kolbászt hozzáadjuk a leveshez és egy kis ideig továbbfőzzük, majd a tejszínt, az egy evőkanál curryt, ecetet és mézet keverjük bele sóval és borssal. A levest ízlés szerint petrezselyemmel díszítjük.

A vegetáriánus változat készítéséhez egyszerűen hagyja el a kolbászokat, vagy cserélje le ezeket vegetáriánus húspótlókra.

Jó étvágyat!

Ajánljuk még:

Hűsítő mézes italok

Miért érdemes a mézet közvetlenül a méhésztől beszerezni?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu