Recept krumplileveshez almával és mézzel
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 savanykás alma
- 3 sárgarépa
- 2 nagy vöröshagyma
- 3 babérlevél
- Zöldségleves alap (opcionális)
- 1 pohár tejszín
- Egy kanál Curry
- Enyhe fűszeres ecet
- Egy kanál méz
- 2 db sütnivaló kolbász (10-10 dkg)
- Só, bors, petrezselyem
Elkészítés
A krumplit, almát, sárgarépát és vöröshagymát kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockázott hozzávalókat, és ha van zöldségleves alapunk, azzal felöntjük, ha nincs, ez nem jelent problémát, akkor vizet adunk hozzá, hogy ellepje a hozzávalókat. Adjuk hozzá a babérlevelet, és hagyjuk kb. 20 percig főni. Ezután a megfőtt hozzávalókat burgonyatörővel összetörjük. Amennyiben teljesen csomómentesre szeretnénk, turmixolhatjuk is, de a részemről inkább a “durvább” változatot ajánlom.
Ezután a kolbászt hozzáadjuk a leveshez és egy kis ideig továbbfőzzük, majd a tejszínt, az egy evőkanál curryt, ecetet és mézet keverjük bele sóval és borssal. A levest ízlés szerint petrezselyemmel díszítjük.
A vegetáriánus változat készítéséhez egyszerűen hagyja el a kolbászokat, vagy cserélje le ezeket vegetáriánus húspótlókra.
Jó étvágyat!
Ajánljuk még: